[duminică, 18 decembrie] Mântuit

A murit vreun cunoscut de-al tău? Este trist când moare cineva, nu-i așa? Dar când Isus se va întoarce, El le va spune tuturor celor care au trăit pentru El: „Treziți-vă! Treziți-vă, băieți și fete, tați și mame! Treziți-vă, bunici! M-am întors să vă iau, așa cum am promis”. Să ne imaginăm că ne uităm cum toți oamenii care L-au iubit cu adevărat pe Isus ies din morminte. Vedem îngeri care duc copiii înapoi la părinții lor și vedem cum se întâlnesc prietenii. Știm că nu vom mai fi despărțiți niciodată!

Ne uităm în jur la toți oamenii neprihăniți. Ne amintim că unii dintre ei au fost bătrâni; dar acum sunt plini de vigoare. Ne amintim de unii care au fost bolnavi; dar acum sunt sănătoși. Alții erau orbi, surzi sau șchiopi; dar acum aceștia pot vedea, auzi și alerga. În mod instantaneu, vom avea cu toții trupuri și minți noi, perfecte și nemuritoare. Isaia 35:5,6; 1 Corinteni 15:51-53

Simțim că ne ridicăm din ce în ce mai sus și că ne îndepărtăm din ce în ce mai mult de pământ. Ne ridicăm spre norul în care se află Isus. Iar acel nor frumos ne duce până la casa lui Isus din ceruri.

În loc să ne ducă în cer instantaneu, Isus a planificat o călătorie minunată care durează șapte zile. În timpul acelei călătorii există multe surprize fericite. Imaginează-ți că îl vezi pe Ștefan întâlnindu-l pe Pavel. „Iată-l pe Saul!”, exclamă el cu bucurie. „El a fost responsabil pentru uciderea mea, dar a devenit credincios!”. Ștefan ascultă entuziasmat cum Pavel își spune povestea.

Vedem, de asemenea, oameni care au murit înainte de a auzi despre Isus. Dar ei au ascultat de Duhul Sfânt, atunci când El a vorbit minții lor, iar acum sunt bucuroși și se întreabă: „De ce suntem în viață? Ce se întâmplă?”. Devenim nerăbdători să le spunem despre Isus și despre dragostea Sa.

Aplicație: Ar putea exista ceva mai interesant, mai minunat și mai important decât să fii cu Isus pentru totdeauna?