[vineri, 9 decembrie] Capcanele lui Satana-2

Dumnezeu ne-a dat cele cinci simțuri: văzul, auzul, pipăitul, mirosul și gustul; și a plănuit ca acestea să ne ajute să ne bucurăm de viață. Dar Satana le folosește pentru a ne prinde în capcana păcatului. De fapt, el a folosit toate cele cinci simțuri pentru a o înșela pe Eva, în Grădina Edenului.

Mai întâi, Eva a văzut pomul interzis și fructul frumos. În al doilea rând, ea l-a auzit pe frumosul șarpe vorbind. În al treilea rând, ea a atins fructul interzis. În al patrulea și al cincilea rând, acesta mirosea și avea un gust delicios. Planul lui Satana a funcționat.

Funcționează și astăzi planul lui Satana? Da! El ne ispitește în nenumărate moduri. Mai mult ca oricând, el aduce ispite puternice de a vedea, auzi, atinge, mirosi și gusta lucruri despre care știm că sunt dăunătoare.

Există astăzi lucruri ispititoare la care oamenii se uită? Ce spui despre jocurile pe calculator, reviste, cărți, programe de televiziune sau filme rele? Poți numi și altele? Există sunete ispititoare? Numește câteva. Putem atinge lucruri care ne pot deschide o avalanșă de tentații? Ce mirosuri și gusturi ar putea tenta oamenii? Alimente nesănătoase? Tutun? Numește și altele.

Cele cinci simțuri ale noastre sunt ca niște uși care duc direct către mintea noastră. Deoarece ne naștem cu o natură păcătoasă, este ușor să deschidem automat aceste uși către alegeri greșite. Dar atunci când am ales să aparținem lui Dumnezeu, putem cere instantaneu ajutor, și El ne ajută imediat să blocăm acele uși, împotriva alegerilor greșite.

Aplicație: Ce promisiune ne dă Dumnezeu cu privire la aceste ispite? 1 Corinteni 10:13 Înainte de a face ceva, nu uita să te întrebi: „Va aduce acest lucru slavă (onoare) lui Dumnezeu?”. Versetul 31 Amintește-ți întotdeauna că nu suntem niciodată singuri. În orice moment, Dumnezeu veghează cu atenție asupra fiecărei persoane. Proverbele 15:3 Cere ajutorul Lui, pentru că El este întotdeauna gata să te ajute să deosebești binele de rău, adevărul de fals. El este cel mai bun Prieten al tău.