[vineri, 25 noiembrie] O portiță de intrare

Predicarea Evangheliei unor mulțimi mari de oameni este o bună lucrare misionară. Noi o numim evanghelizare publică. Dar există un alt tip de lucrare, care este la fel de important; și fără el, evanghelizarea publică nu are de obicei prea mult succes. Care este acesta? Faptele apostolilor 20:20

Vizitând oamenii în casele lor, adventiștii au descoperit că existau mulți oameni pe care îi puteau ajuta cu simple tratamente de hidroterapie. Aceasta este o modalitate excelentă de a le stârni interesul oamenilor pentru adevăr.

Odată, a izbucnit o epidemie de variolă într-un oraș din California, unde John Loughborough ținea întâlniri de evanghelizare. Patru din cele cinci persoane tratate de medicul local au murit. Așa că Loughborough și prietenul său, Dr. Merritt Kellogg, au încetat să mai predice și au început să le facă bolnavilor tratamente simple cu apă. Din cele unsprezece persoane tratate de Kellogg, doar una a murit; iar Loughborough a avut rezultate similare. Succesul lor a câștigat respectul oamenilor.

Experiența lui Ellen White în Australia este un alt exemplu bun. Când locuia la Avondale, mulți dintre vecinii ei erau foarte săraci și nu puteau plăti un medic. Așa că Sara McEnterfer, asistenta ei medicală, îi vizita în casele lor și le oferea tratamente gratuite.

Un băiat cu arsuri grave avea dureri atât de mari, încât plângea zi și noapte. După ce i-a tratat rănile, a putut să doarmă din nou, iar mama lui epuizată a putut să doarmă și ea. Sara McEnterfer a continuat să-l trateze, rugându-se în timp ce lucra. Dumnezeu i-a ascultat rugăciunile și i-a redat complet sănătatea.

Un alt băiat avea o tăietură adâncă la picior care nu se vindeca. A devenit dureroasă, umflată și infectată. Când Sara McEnterfer a fost chemată în cele din urmă, era sigură că își va pierde piciorul; Ea s-a rugat pentru el în timp ce a început să facă tratamente simple cu apă. Rana era atât de serioasă, încât Ellen White l-a mutat pe băiat în casa fiului ei, unde tratamentele puteau fi făcute mai des. În numai zece zile, el se simțea mult mai bine și a putut să meargă acasă!

Acest tip de slujire dezinteresată a creat prietenii pe viață în comunitate. Mai târziu, oficialii comunității chiar au refuzat să aplice legile duminicale împotriva adventiștilor din Avondale. Și, mulți ani mai târziu, o contribuție importantă a fost dată școlii de către unul dintre copii, care nu a uitat niciodată tratamentul amabil pe care îl primise.

Aplicație: Care sunt cele trei lucruri pe care Isus le-a făcut oriunde a mers? Matei 9:35 Ajutorarea oamenilor atunci când sunt bolnavi creează încredere și siguranță și ne oferă ocazia de a le vorbi despre Isus.