[vineri, 18 noiembrie] Un misionar neașteptat

Abram La Rue s-a născut în 1822. Când a crescut, a devenit marinar și a vizitat porturi din întreaga lume.

După ce Abram La Rue a renunțat la navigație, s-a mutat în California. În următorii câțiva ani, a păstorit oi și a tăiat cherestea. A citit, de asemenea, multă literatură adventistă. La vârsta de aproximativ 46 de ani, în timpul întâlnirilor ținute de John Loughborough în Windsor, a fost botezat.

Imediat a început să împărtășească adevărul cu toți cei pe care îi întâlnea. În curând, membrii a două familii au devenit adventiști de ziua a șaptea. William Grainger era profesor. Mai târziu a devenit președintele Colegiului Healdsburg, cunoscut acum sub numele de Pacific Union College.

Abram La Rue a vrut să fie misionar în China. Dar biserica a decis că era prea bătrân pentru a învăța dificila limbă chineză și i-a sugerat să meargă pe una dintre insulele din Oceanul Pacific.

Așa că, după ce a petrecut ceva timp la Colegiul Healdsburg, Abram La Rue a navigat spre Hawaii. Bătrânul marinar învățase valoarea distribuirii de literatură, așa că s-a ocupat de vânzarea de cărți adventiste. A avut atât de mult succes, încât biserica a trimis în curând un evanghelist pentru a organiza biserica de acolo.

În 1888, Abram La Rue a navigat din Hawaii spre Hong Kong și și-a continuat lucrarea misionară în porturile maritime din Asia. El a vândut și a dăruit mii de broșuri, documente și cărți marinarilor de pe sute de nave. Marinarii l-au iubit pe Abram La Rue. În port, în loc să joace jocuri de noroc și să bea, mulți dintre ei îl vizitau și studiau cu el.

Abram La Rue a murit la vârsta de 80 de ani. Dar influența lucrării sale nu a murit. Hârtiile și cărțile pe care le dăduse au ajuns în multe țări, facilitând misionarilor să înființeze biserici, spitale și școli.

Aplicație: Abram La Rue nu putea să predice, să scrie cărți sau să învețe limbi străine, dar și-a lăsat lumina să strălucească. Cum îți lași tu lumina să strălucească? Matei 5:14-16