[vineri, 21 octombrie] Stabilirea mesagerului Său

Ieri am învățat cum să știm dacă cineva care pretinde a fi profet este cu adevărat de la Dumnezeu. Viața și lucrarea lui Ellen White arată că ea trece toate aceste teste biblice. Dumnezeu a confirmat acest lucru și prin efectele fizice supranaturale din timpul viziunilor ei.

Experiența lui Ellen White a fost similară cu ceea ce știm despre unii profeți din Biblie. De exemplu, ce i s-a întâmplat lui Daniel în timp ce se afla în viziune?

Daniel 10:8,9,15-19 Observă că el nu a avut nicio putere până când nu a fost întărit în mod supranatural de către înger. De asemenea, nu mai avea suflare în el.

Aceleași lucruri i s-au întâmplat și lui Ellen White. În timp ce era luată în viziune, ea striga adesea: „Slavă! Glorie! Glorie!” și se așeza încet pe podea. După un timp, în timp ce era încă în viziune, ea se întărea și se ridica în picioare.

De multe ori, în primii ani ai lucrării sale, James White îi invita pe oameni să o examineze în timp ce ea era în viziune. Odată, doi bărbați foarte puternici, care nu credeau în viziunile ei, au încercat să îi despartă mâinile împreunate. Când acest lucru a eșuat, unul dintre ei a încercat să îi miște unul dintre degete. Nici asta nu a putut face! Și nici nu a putut opri mișcările grațioase ale brațului ei, chiar dacă el cântărea probabil de două ori mai mult decât ea.

În timpul unei viziuni, ea ținea în mâna stângă o Biblie deschisă care cântărea mai mult de optsprezece kilograme. A ținut-o cu brațul întins timp de aproximativ o jumătate de oră, ceea ce nici măcar un bărbat puternic nu putea face timp de două minute. Și chiar dacă privea în sus și nu se uita la Biblie, îi întorcea paginile și arăta corect fiecare verset pe care îl recita.

Poate cel mai uimitor lucru a fost că Ellen White nu respira în timp ce se afla în viziune. Chiar și atunci când vorbea, din gura ei nu ieșea aer. Acest lucru a fost testat ținând o lumânare aprinsă sau o oglindă chiar în fața buzelor ei.

În Numeri 24:4,16 , vedem că ochii profetului Balaam erau „larg deschiși” în timpul viziunii sale. Așa a fost și în cazul lui Ellen White. În timpul unei viziuni, ochii ei nu se închideau niciodată – nici măcar nu clipea. Deși avea ochii deschiși, ea nu vedea lucrurile din jurul ei. Ea vedea doar ceea ce Dumnezeu îi arăta.

Aplicație: Cât de recunoscători putem fi că Dumnezeu ne-a trimis ajutorul de care avem nevoie în pregătirea noastră pentru venirea lui Isus! Dar nu te baza numai pe ceea ce spun alții. Verifică singur. De ce să nu începi prin a citi una dintre cărțile ei interesante, cum ar fi „Viața lui Isus” („Hristos, Lumina Lumii”), „Calea către Hristos” sau „Tragedia Veacurilor”? Promisiunea din 2 Cronici 20:20 este și pentru tine. Nu pierde binecuvântarea pe care Dumnezeu o are pentru tine!