[miercuri, 19 octombrie] O viziune despre planete

Joseph Bates trebuie să se fi bucurat când a auzit că soții White respectau Sabatul. Dar el tot nu credea că viziunile lui Ellen White erau de la Dumnezeu. Joseph Bates o întâlnise pe Ellen White de mai multe ori; dar nu aveau prea multe în comun. El era un bătrân căpitan de vas care navigase în jurul lumii, fusese urmărit de pirați și, înainte de Războiul din 1812, fusese luat prizonier de englezi. Ellen White, pe de altă parte, era o tânără cu o educație de doar trei clase, care, fiind bolnavă, își petrecuse o mare parte din viață acasă.

Joseph Bates era puternic interesat de astronomie. Pe mare, bineînțeles, singura modalitate de a afla poziția navei sale era să se uite la stele. Chiar și după ce a renunțat la navigație, iubea cerul nopții și se ținea la curent cu ultimele progrese în materie de telescoape și cu ceea ce astronomii descopereau cu ajutorul acestora.

Într-o zi, Joseph Bates a încercat să vorbească cu Ellen White despre astronomie. Dar nu a fost o discuție prea bună, deoarece ea nu avea nicio idee despre ce vorbea bătrânul marinar. Așa că îți poți imagina surpriza lui Joseph Bates, când Ellen White a avut o viziune în care a văzut diferite planete. El a ascultat cu interes când ea descria una cu benzi de culoare roz și cu mai multe luni. El era sigur că ea vedea planeta Jupiter. Apoi ea a descris o altă planetă cu inele în jurul ei, care avea de asemenea sateliți. Bates știa că ea descria Saturn. Apoi, după descrierile ei, a recunoscut Uranus și lunile sale, precum și Nebuloasa Orion.

Joseph Bates a fost convins. Nu s-a mai îndoit niciodată că Dumnezeu se folosea de această tânără doamnă pentru a-Și călăuzi poporul.

Aplicație: Acordă Dumnezeu uneori un ajutor special oamenilor cinstiți care au îndoieli? Ce a făcut Isus pentru a-l ajuta pe Toma, ucenicul Său care se îndoia? Ioan 20:27