[duminică, 25 septembrie] Pregătindu-ne pentru venirea lui Isus

William Miller și ceilalți care credeau că Isus va veni în curând au fost numiți adventiști. Ei au înțeles profețiile lui Daniel, în special pe cea din Daniel 8:14 , care însemna, în înțelegerea lor, că Isus avea să se întoarcă „în jurul anului 1843”. Miller era atât de fericit că boala, suferința, moartea și păcatul aveau să dispară în curând și pentru totdeauna, încât nu și-a făcut prea multe griji cu privire la ziua exactă în care Isus avea să revină.

Adventiștii au făcut tot ce au putut pentru a le spune celorlalți că Isus avea să revină în curând. Un tânăr predicator pe nume James White este un bun exemplu în această direcție. În primele luni ale anului 1843, deplasându-se cu ajutorul unui cal, el a călătorit singur prin statul Maine. A ținut multe întâlniri în școli și biserici. În unele locuri a fost bine primit; în altele, nu a fost primit.

A fost întâmpinat de slujitori necredincioși, iar întâlnirile sale au fost întrerupte de bătăuși care aruncau cu bulgări de zăpadă sau cuie de cale ferată. A fost chiar amenințat cu rănirea sau cu moartea. Dar Dumnezeu a binecuvântat eforturile lui James White cu rezultate uimitoare. În timpul acestei singure călătorii de predicare, mai mult de o mie de oameni au fost convertiți.

Cei care studiaseră cu atenție Biblia credeau că profețiile se bazau pe calendarul evreiesc, care este diferit de calendarul pe care îl folosim noi astăzi. În calendarul evreiesc, Anul Nou este primăvara. Astfel, ei se așteptau ca Isus să vină cândva între primăvara anului 1843 și primăvara anului Pe măsură ce primăvara anului 1844 se apropia, ei lucrau și mai mult pentru a avertiza lumea de venirea lui Isus în curând. Dar majoritatea oamenilor inclusiv mulți membri ai bisericii – sperau că Isus nu se va întoarce. Ei nu voiau ca ceva să le „strice” viața. Îl iubeau acei oameni pe Isus cu adevărat? Pentru ei, ce era mai important decât venirea lui Isus și sfârșitul păcatului? Matei 22:1-5

Aplicație: Povestea lui Isus despre petrecerea de nuntă (Matei 22) ne ajută să înțelegem ce se va întâmpla la „Cina nunții Mielului”. Apocalipsa 19:7-9 Cine sunt invitați? Apocalipsa 22:17 Îți găsești scuze, ca oamenii din povestirea lui Isus, sau te pregătești cu nerăbdare? Ce ai face diferit dacă ai fi sigur că Isus va veni anul acesta?