[duminică, 11 septembrie] Timpul sfârșitului

Îngerul i-a spus lui Daniel să închidă cartea și să o sigileze. Când urma să fie desigilată? Daniel 12:4,9. La vremea sfârșitului. Dar când avea să se întâmple acest lucru? Sau ar trebui să ne întrebăm: Când s-a întâmplat asta?

Citește Daniel 8:17. „Viziunea” din acest verset se referă la profeția de 2 300 de zile și la momentul în care sanctuarul urma să fie curățit. Viziunea a fost „sigilată”, dar asta nu i-a împiedicat pe oameni să încerce să o înțeleagă. De-a lungul anilor, oamenii au studiat profețiile lui Daniel. Sir Isaac Newton, unul dintre cei mai mari oameni de știință din toate timpurile, a scris o carte despre profețiile lui Daniel și Apocalipsa.

Nu a fost singurul. Dar atunci când oamenii încercau să înțeleagă profețiile, se părea că nu puteau ajunge decât până la un anumit punct înainte de a fi nevoiți să înceapă să ghicească ce înseamnă profeția și când avea să se împlinească. Așa cum spunea Biblia, profețiile au fost sigilate până la vremea sfârșitului. Abia atunci, conform lui Daniel 12:4 , cunoștința privind înțelesul cărții lui Daniel va crește. Iar în versetul 10 se spune că „cei înțelepți vor înțelege”.

Așadar, la vremea sfârșitului, când profețiile trebuiau să se împlinească, ele trebuiau desigilate. Dar cum avea să se întâmple acest lucru și cine avea să o facă?

După marele cutremur de la Lisabona, și chiar mai mult după ziua întunecată, mulți oameni au simțit că timpul sfârșitului trebuie să fie aproape și au devenit interesați să studieze profețiile biblice. Ei au fost interesați în special de profeția de 2 300 de zile a lui Daniel. Cea mai importantă cheie folosită în interpretarea profeției a fost înțelegerea din Biblie că o zi profetică reprezenta un an literal. Aproape toți cei care au studiat subiectul au fost de acord cu acest lucru. Numeri 14:34; Ezechiel 4:6

Dar a ști cât dura profeția nu era de mare ajutor, pentru că nimeni nu era sigur când a început. Cum putea cineva să-și dea seama când se va termina dacă nu știa când a început?

Aplicație: Citește Luca 10:21. Să nu simți niciodată că Biblia este prea greu de înțeles pentru tine. Chiar și întrebările mari, cum ar fi profeția celor 2 300 de zile, au fost rezolvate mai întâi de oameni simpli care Îl iubeau pe Dumnezeu. Vom vedea săptămâna aceasta cum s-a întâmplat.