[luni, 16 mai] Un plan nou

Satana nu a fost întotdeauna rău. Înainte de a păcătui, el se numea Lucifer, „Purtătorul de lumină”; și era cel mai mare dintre îngerii din ceruri. Deși a păcătuit și s-a despărțit de Dumnezeu, el a rămas totuși printre cele mai inteligente ființe create de Dumnezeu.

Când Satana a văzut că nu poate distruge biserica creștină prin persecutarea ei, a știut că trebuie să vină cu un plan nou. Dar cum ar fi putut să atace el pe cineva care era protejat de Dumnezeu? Îți amintești momentul în care Balac și Balaam au avut aceeași problemă? Numeri 23:20-23

Pe vremea lui Balaam, Dumnezeu a spus că nu exista nicio nelegiuire și nicio răutate în Israel ei erau ascultători. Cu protecția pe care Dumnezeu a pus-o în jurul poporului Său, ei aveau să fie în siguranță atâta timp cât Îl ascultau. Singura modalitate prin care Satana putea trece de acea protecție era să-i conducă la neascultare.

Satana i-a folosit pe Balac și Balaam pentru a face ca închinarea la idoli să pară atractivă pentru israeliți; în același timp, i-a păcălit să creadă că, de fapt, se închinau lui Dumnezeu! Ei au fost conduși spre neascultare și răutate chiar înainte de a intra în țara promisă, în Canaan. Acum, Satana folosea același plan împotriva bisericii creștine timpurii, într-un efort de a opri răspândirea creștinismului și de a-i distruge pe creștini.

Aplicație: Acest plan inteligent al lui Satana a avut mult succes. I-a păcălit pe oameni, făcându-i să creadă că sunt încă creștini, în timp ce, în realitate, își urmau propria lor cale. Acest tip de închinare va fi întotdeauna popular, dar va sfârși întotdeauna în distrugere. Asupra cărui lucru îi avertizase Pavel pe creștini să fie atenți? Faptele apostolilor 20:29-31