[vineri, 13 mai] Filadelfia; Laodiceea

Text de studiu: Apocalipsa 3:7-22

Biserica din Filadelfia a fost cea mai iubitoare dintre biserici. Acest lucru L-a făcut pe Isus foarte fericit. Citește ce le-a spus El în Apocalipsa 3:7-13. Numele Filadelfia înseamnă „dragoste frățească”, iar creștinii sinceri, care credeau în venirea în curând a lui Isus în anii 1830 și la începutul anilor 1840, au arătat acest tip de dragoste în moduri care nu mai fuseseră văzute din zilele apostolilor. Odată cu propovăduirea celei de-a doua veniri a lui Isus, creștinii care Îl iubeau cu adevărat pe Isus au dat tot ce aveau pentru a răspândi mesajul Evangheliei. Le-au spus tuturor celor pe care îi cunoșteau despre revenirea în curând a lui Isus. Această dragoste pentru ceilalți este ceea ce i-a adus atâta fericire lui Isus.

Citește versetele 14-22. Biserica din Laodiceea este poate cea mai importantă pe care trebuie să o înțelegem. De ce? Pentru că este cea care reprezintă timpul în care trăim noi astăzi. Cuprinzând anii de la 1844 până la a doua venire a lui Isus, Laodiceea prezintă o imagine mult mai puțin plăcută decât biserica dinaintea ei.

Laodiceea înseamnă „judecata poporului”. Numele se potrivește cu siguranță, deoarece Marea Zi a Ispășirii se desfășoară în sanctuarul ceresc încă din anul 1844 d.Hr. Însă, pentru o perioadă de timp atât de importantă, Isus nu găsește nimic – absolut nimic – de lăudat în biserica din Laodiceea. În schimb, El face tot ce poate, oferind binecuvântări incredibile: aur (credință și dragoste), haine albe și curate (un caracter neprihănit) și medicamente pentru ochi (îndrumare spirituală) pentru a-Și pregăti poporul pentru venirea Sa.

Aplicație: Ce înseamnă să fii „fierbinte”, „rece” și „căldicel”? Care dintre aceste cuvinte s-ar potrivi următoarelor persoane?

1 Își amintește să întrebe: „Ar face Isus acest lucru?”.

2 Dorește ca Sabatul să se termine pentru a putea face ceva „distractiv”.

3 Scrie bilețele prietenilor în timpul predicii.

4 Nu crede în Biblie.

5 Spune: „Nu văd nimic în neregulă cu…”
6 Lasă ca alte lucruri să fie mai importante pentru sine decât Isus.

7 Dorește să-și ajute prietenii să știe cât de minunat este Isus.

8 Încearcă să se îmbrace și să se comporte ca prietenii săi.

9 Își ajută frații și surorile să asculte de Dumnezeu.