[luni, 9 mai] Descoperirea lui Isus

Text de studiu: Apocalipsa 1:1-3

Isus a avut un mesaj special pe care a vrut să-l transmită poporului Său și a ales să-l transmită prin Ioan. Ori de câte ori oamenii sunt dispuși, Dumnezeu dorește să lucreze prin ei. Nu pentru că oamenii pot face o treabă mai bună decât o pot face îngerii sau Însuși Dumnezeu, ci pentru că El vrea ca noi să avem bucuria care vine din colaborarea cu El și să putem fi o binecuvântare pentru alții.

Ce i-a cerut Isus lui Ioan să facă? Apoc. 1:17-20 Isus avea informații importante pentru poporul Său cu privire la ce avea să se întâmple până la sfârșitul timpului. Mesajele pe care le-a împărtășit lui Ioan în acea zi au fost pentru tine și pentru mine chiar mai mult decât pentru Ioan și pentru oamenii care trăiau atunci.

Cum a transmis Dumnezeu mesajul Său? Apocalipsa 1:1-3 Dumnezeu l-a dat lui Isus, care l-a dat îngerului Său, care l-a dat lui Ioan, care l-a scris pentru ca oamenii să îl poată citi pentru ei înșiși, dar și cu voce tare, astfel încât alții să îl poată auzi. Este un proces destul de important. Nu este minunat că putem face parte din echipa lui Dumnezeu, spunând altora care nu au auzit încă despre mesajul cărții Apocalipsa?

Când Dumnezeu încearcă să le spună oamenilor Săi ceva special, poți fi sigur că Satana va încerca să-i împiedice să audă și să asculte. El i-a descurajat pe mulți oameni să studieze Apocalipsa. El le spune că nu merită să se străduiască să studieze, pentru că este imposibil de înțeles. Satana spune chiar că această carte a fost „sigilată”, astfel încât nimeni nu poate ști ce înseamnă. Dar oare este adevărat acest lucru? Vezi titlul cărții! Ce înseamnă cuvântul „Apocalipsa”?

Aplicație: Citește Daniel 12:4. Daniel este singura carte despre care Biblia a spus vreodată că este sigilată. Dar acum citește Apocalipsa10:1,2. Peste câteva săptămâni vom studia despre acea „cărticică” și vom afla că este vorba despre cartea lui Daniel, care acum este desigilată, iar noi putem să o înțelegem în aceste zile din urmă.