[marți, 19 aprilie] 2 Petru

Ai auzit vreodată de „scara lui Petru”? Acesta este titlul dat unor versete din 2 Petru. Înainte de a continua studiul, citește cu atenție despre asta în 2 Petru 1:5-11.

Când folosim o scară pentru a ajunge de la sol la acoperișul unei clădiri înalte, începem să urcăm, pas cu pas, până ajungem în partea de sus. Petru afirmă că același lucru se întâmplă și în viața noastră de credință, iar pașii sunt următorii: credința, virtutea (înclinația spre fapte morale), cunoașterea, autocontrolul (înfrânarea), răbdarea (perseverența), evlavia, bunătatea (dragostea frățească) și dragostea de oameni.

Putem învăța cum să ducem o viață de credință cu realizări și să fim mântuiți în Împărăția lui Dumnezeu. Dacă nu facem nimic, nu ne putem aștepta să fim mântuiți. Trebuie să avansăm continuu — să aflăm în mod constant mai multe despre Isus și să ne apropiem din ce în ce mai mult de exemplul Său.

Dumnezeu vrea ca noi să ajungem la cel mai înalt standard posibil. El ne pune totul la dispoziție pentru a ne ajuta să atingem acel standard. De fapt, El ne-a dat „viață și evlavie” și „promisiuni mari și minunate”, așa că putem avea un caracter perfect și o biruință completă asupra păcatului, la fel ca Isus. Versetele 2-4

Dacă facem apel la promisiunile lui Dumnezeu și credem în ele, El le va împlini în viețile noastre. El vrea ca noi să avem succes. De aceea, promite să fie întotdeauna lângă noi pentru a ne ajuta să biruim păcatul.

Spre sfârșitul scrisorii sale, Petru și-a îndreptat atenția către a doua venire a lui Isus. El a spus că vor fi oameni care vor respinge ideea unei reveniri a lui Isus. Ei ar urma să se poarte ca oamenii din vremea lui Noe, care nu credeau că avea să vină potopul. 2 Petru 3:3-7

Este adevărat că Dumnezeu este răbdător, pentru că vrea să salveze pe cât mai mulți. Dar El Își va ține promisiunea și va veni „ca un hoț”— atunci când oamenii se așteaptă cel mai puțin. Pentru că știm că așa va fi, nu ar trebui să ne surprindă standardul pe care ar trebui să-l atingem. Ar trebui să fim întotdeauna gata pentru ziua aceea, ducând o viață sfântă, astfel încât să ne găsească „fără pată și fără prihană” atunci când El va reveni. Versete 8-14

Aplicație: Ești gata pentru revenirea lui Isus? Dacă studiezi viața lui Isus și încerci să trăiești ca El, poți să fii gata. Citește scrisorile lui Petru și vezi cum poți profita de ajutorul nemăsurat al lui Dumnezeu. Continuă să urci pe „scara lui Petru”. Dumnezeu te va ajuta.