[vineri, 11 martie] Ultima călătorie către Ierusalim

Text de studiu: Faptele apostolilor 20:3-21:16

După trei luni, Pavel și-a încheiat lucrarea în Corint și a făcut planuri pentru a reveni la Ierusalim. El și cei opt însoțitori ai săi planificaseră să navigheze direct către Siria și de acolo să meargă la Ierusalim. Dar, chiar înainte să urce pe corabie, Pavel a aflat că niște evrei furioși plănuiau să-l omoare. Imediat și-au schimbat planurile și au mers pe jos spre nord.

Pentru a ține Paștele, Pavel s-a oprit o vreme la Filipi, iar apoi a mers la Troa, unde a petrecut o săptămână printre creștinii de acolo. În ultima noapte, el a avut o întâlnire cu credincioșii, întâlnire care s-a întins până târziu. Ce s-a întâmplat cu tânărul care a adormit la fereastră? Faptele apostolilor 20:9

Toți s-au speriat și au coborât în grabă. Când Pavel a coborât și a văzut ce se întâmplase, s-a rugat ca Dumnezeu să-l aducă pe Eutih înapoi la viață, iar Dumnezeu a făcut-o!

Dimineața, însoțitorii lui Pavel s-au îmbarcat pe corabia lor. Cu toate acestea, Pavel își dorea să aibă un timp de meditație și rugăciune, așa că a hotărât să parcurgă pe jos cei 32 de kilometri până la Asos. După ce l-au luat de acolo, corabia s-a oprit la Milet, cam la 48 de kilometri sud de Efes. De acolo, Pavel a trimis un mesaj prezbiterilor din Efes, cerându-le să vină să-l vadă.

Când au sosit prezbiterii din Efes, Pavel le-a vorbit cu mult drag. El i-a încurajat să urmeze exemplul său de sârguință și slujire plină de credincioșie și i-a avertizat cu privire la provocările ce urmau. Poate că doriți să citiți ce le-a spus. Se găsește în Faptele apostolilor 20:17- 35.

După ce a plecat din Milet, Pavel a ajuns în cele din urmă în Tir. Apoi a călătorit către casa lui Filip, în Cezareea, și a rămas acolo timp de câteva zile.

În timp ce era acolo, profetul Agab a venit din Iudeea. Ce i-a spus lui Pavel? Faptele apostolilor 21:10,11 Pavel știa că avea mulți dușmani în Ierusalim și că ar fi putut să fie arestat acolo. Dar deși prietenii săi au încercat să-l convingă să nu se ducă, el a mers hotărât până la Ierusalim, încheind a treia sa călătorie misionară.

Aplicație: Lui Pavel nu i-a fost teamă de viitor. Dacă ești credincios lui Isus, nici tu nu trebuie să te temi. Versetele 12,13