[duminică, 6 martie] 1 Corinteni

Pavel lucra în orașul Efes de aproape trei ani. Într-o zi au ajuns în oraș niște creștini din Corint. Când Pavel i-a întrebat despre biserica din Corint, nu au avut vești bune. În biserică veniseră învățători falși și duceau pe mulți spre rătăcire. Creștinii se aflau în regres și se comportau ca păgânii. Pavel a înțeles că nu ar fi cel mai bine pentru el să-i viziteze imediat, așa că a trimis o scrisoare. Această scrisoare se află în Bibliile noastre și este numită „1 Corinteni”.

Pavel a abordat multe probleme în această scrisoare, inclusiv divizarea în biserică (capitolele 1–4), imoralitatea (capitolul 5), mâncarea oferită idolilor (capitolul 8), darurile spirituale (capitolele 12-14)
și învierea (capitolul 15).

O altă problemă a fost aceea că membrii bisericii se târau în procese. Ei făceau exact opusul a ceea ce spusese Isus să facă cei care se numeau creștini. Citiți ce a spus Pavel despre asta în 1 Corinteni 6:1-7.

Pavel le-a amintit apoi de cursele care aveau loc în orașul lor. Chiar dacă o singură persoană câștiga, fiecare concurent își dădea silința să câștige, iar unii chiar mureau din pricina efortului. Pavel a spus că ar trebui să fim la fel de dedicați pentru a câștiga premiul vieții veșnice. 1 Corinteni 9:24-27

Spre finalul scrisorii sale, Pavel a scris unul dintre cele mai frumoase capitole din Biblie. Dacă nu avem dragoste adevărată — dragoste ca a lui Dumnezeu — nu contează ce spunem sau facem. Citiți întregul capitol 1 Corinteni 13.

Aplicație: Alergi cu sârguință în cursa pentru viața veșnică? Vestea bună este că oricine crede în Isus și Îl ascultă în tot ce spune câștigă această cursă. Evrei 12:1-3