[joi, 3 februarie] Pregătirea pentru misiune

Text de studiu: Faptele apostolilor 9:10-22

Saul era în Damasc, orb și simțindu-se complet singur. Când a întrebat ce vrea Dumnezeu de la el, Acesta nu i-a spus imediat. După trei zile, Dumnezeu i-a spus unuia dintre credincioșii din Damasc – Anania – să meargă și să vorbească cu Saul. Ce i-a spus Anania lui Saul? Faptele apostolilor 22:12-16 Saul a putut din nou să vadă și apoi a fost botezat.

Saul se căia cu adevărat. Cât timp i-a luat să facă binele după ce a înțeles că făcea răul? Faptele apostolilor 9:20-22

Când și-au dat seama ce se întâmplase, liderii evrei au fost uluiți. În loc să fie un inamic puternic al lui Isus, Pavel (celălalt nume al lui Saul) era acum un credincios loial și un lucrător puternic pentru Isus. Era o lovitură dublă. Satana pierduse un campion puternic, iar Isus câștigase unul.

Imediat au început să-l urască pe Pavel așa cum îi urau pe ceilalți urmași ai lui Isus, iar Pavel a trebuit să părăsească curând Damascul. De acolo a mers în Arabia (Galateni 1:17), unde a petrecut aproape trei ani pregătindu-se pentru viitoarea sa misiune.

Gândindu-se la ce îl chemase Dumnezeu să facă, Pavel a înțeles cât de important era să-și petreacă mult timp studiind în liniște Biblia, meditând și rugându-se. Voia să fie sigur că predicarea lui nu se va face cu „vorbirile înduplecătoare ale înțelepciunii, ci într-o dovadă dată de Duhul și de putere”. Acest aspect era important, astfel încât credința oamenilor cărora le predica „să fie întemeiată nu pe înțelepciunea oamenilor, ci pe puterea lui Dumnezeu” (1 Corinteni 2:4,5).

Aplicație: Îți amintești de importanța studiului Bibliei și a rugăciunii? De aceea a fost Pavel un lucrător puternic pentru Isus. Dacă vrei să fii un lucrător eficient pentru Isus, va trebui să petreci timp cu El în studiul Bibliei și rugăciune.