[duminică, 5 decembrie] Cel mai mare dar dintre toate

Text de studiu: Marcu 12:41-44

Isus era încă la templu, în curtea femeilor, acolo unde oricărui evreu îi era permis să intre. Se numea așa pentru că femeilor și fetelor nu le era permis să meargă mai departe, în curtea bărbaților sau în curtea preoților.

Isus a ales să îi învețe pe oameni în curtea femeilor, pentru ca atât bărbații, cât și femeile să Îl poată asculta. Exista, de asemenea, și o curte mare exterioară, unde oricine putea intra, inclusiv neamurile. Chiar așa se și numea: curtea neamurilor. Dar ceea ce Isus predica în ziua aceea era pentru evrei.

El oferise exemple despre ipocrizia liderilor lor religioși. În timp ce El îi privea pe oameni punând darurile lor în cutia pentru daruri de la templu, a văzut un alt exemplu. Mulți oameni bogați ofereau daruri mari și unii chiar făceau în așa fel încât „să fie văzuți de oameni” (Matei 23:5).

Apoi a văzut o văduvă săracă lângă cutiile pentru daruri. Ea nu știa că Cineva o privea. Isus observase cum aceasta se uita la cele două monede mici din mâna ei. Erau aproape lipsite de valoare în comparație cu darurile oamenilor bogați. Dar erau tot ce avea. Cu timiditate, ea a lăsat bănuții să cadă în cutia pentru bani. Marcu 12:42

S-a grăbit să plece, dar a văzut că Isus o privea, în timp ce vorbea cu ucenicii Lui! Și ce L-a auzit spunând i-a inundat inima cu fericire. Ce a spus Isus? Versetele 43,44

Povestea darului acelei văduve a inspirat pe mulți alții să ofere cu generozitate pentru lucrarea lui Dumnezeu. Imaginează-ți surpriza ei în cer când va vedea pe mulți mântuiți în Împărăția Lui, ca urmare a lucrării Duhului Sfânt care a folosit ceea ce a făcut ea în acea zi!

Aplicație: Și tu vei putea să ai parte de surprize minunate în ceruri când vei întâlni oameni mântuiți ca urmare a exemplului tău. Duhului Sfânt poate să folosească un exemplu frumos de viață pentru a-i impresiona și inspira pe alții. Citește despre asta în Eclesiastul 11:6.