[vineri, 15 octombrie] Respins de ai Săi

Consiliul național – Sinedriul – hotărâse că Isus trebuia să fie omorât cu prima ocazie favorabilă. De fapt, legea romană nu le permitea evreilor să trimită pe nimeni la moarte. (Ioan 18:31). Dar uneori asta nu îi oprea atunci când furia îi controla. Ei erau acum în totalitate de partea lui Satana și, prin urmare, sub controlul lui. De cel puțin două ori luaseră pietre ca să-L omoare. (Ioan 8:59; 10:31).

Pe cine plănuiau ei, de fapt, să ucidă? Pe Isus, Dumnezeul creator – care îi iubea atât de mult. El a venit din Cerul perfect pentru a fi exemplul nostru perfect și pentru a ne oferi o altă șansă de a aparține lui Dumnezeu. Pe Isus – care cu iubire a oferit mai mult de trei ani din viața Lui pentru lucrarea dezinteresată de a-i învăța adevărul și de a-i vindeca pe orbi, surzi, posedați și pe cei bolnavi. Pe Isus – care Și-a refuzat odihna, hrana, confortul, un loc unde să doarmă și care avea să-Și dea chiar viața pentru a-i salva pe cei pe care îi iubea. Pe Isus – căruia Îi păsa de copilași, de cerșetori săraci și murdari, de vameși bogați și de lideri religioși mândri.

Plănuiau să-L omoare pe Fiul lui Dumnezeu. Însă doar liderii religioși evrei sunt vinovați? Isaia 53:4–6; Galateni 1:4; 1 Petru 2:24

Isus a fost întotdeauna Dumnezeu, dar când a venit pe pământ, a devenit, de asemenea, asemănător omului. El a fost atât Dumnezeu, cât și Om tot timpul cât fost pe pământ, iar El va fi atât Dumnezeu, cât și Om pentru veșnicie. El a luat locul lui Adam, acela de reprezentant al rasei umane. (1 Corinteni 15:45-47).

Cât a fost pe pământ, El a fost evreu. Mama Lui era evreică, iar El a crescut într-o familie evreiască. Cea mai mare parte a lucrării Sale a fost pentru evrei – națiunea misionară aleasă. Ei erau poporul Său. Dar „a venit la ai Săi, și ai Săi nu L-au primit”. (Ioan 1:11). Acum, ura lor Îl alunga. Cât de tragic!

Aplicație: Tragedii ca aceasta încă se întâmplă în fiecare zi, pentru că oamenii refuză să-L primească pe Isus în viața lor. Tu L-ai primit? Dacă nu, primește-L chiar acum. Dacă da, îi poți conduce pe cei din jurul tău să-L primească pe Isus, împrumutând comportamentul și firea Sa iubitoare.