[marți, 28 septembrie] Oaia pierdută

Pentru a-i ajuta pe cărturari și pe farisei să vadă că aveau o atitudine greșită, decât să le citeze din Scriptură, mai degrabă Isus le-a spus povestiri din viața reală pe care oricine le putea înțelege. Luca 15:3,4.

A așteptat păstorul acasă, cu ușa staulului deschisă, în speranța că oaia pierdută se va întoarce? Oh, nu! El știa că oaia pierdută era neajutorată și trebuia să fie găsită. Ea n-ar fi putut niciodată să găsească drumul înapoi. Trist și preocupat de oaia sa, el a plecat în noaptea întunecată, înfruntând pericolul, ca să o caute. Cât de fericit a fost când în cele din urmă a auzit strigătul! Cu nerăbdare și grijă, El a luat-o în brațe și a dus-o acasă.

Isus este Păstorul cel bun. El știe că oamenii care au rătăcit sunt foarte neajutorați și confuzi. Precum păstorul din pilda Lui, El îi caută pe aceștia. Ezechiel 34:11,12 Lui Dumnezeu Îi pasă de fiecare persoană de pe acest pământ, chiar și de cei despre care alți oameni cred că nu merită vreo atenție. Cu câtă grijă se gândește la fiecare și cât de fericit este când găsește pe unul dintre copiii Lui pierduți! Isus îi caută pe păcătoși încă din ziua în care i-a căutat pe Adam și pe Eva în Grădina Eden. Ei nu Îl căutau, dar El îi căuta. El l-a strigat pe Adam: „Unde ești?” Geneza 3:8,9

Atunci când un păcătos este convertit, Dumnezeu se comportă precum păstorul din pildă la găsirea oii lui pierdute. Ce a făcut păstorul când s-a întors acasă? Ce face Isus atunci când una dintre „oile” Sale este adusă înapoi la El? Luca 15:5-7

Aplicație: Această povestire ne spune că Isus, Păstorul cel bun, datorită faptului că fiecare dintre noi este valoros pentru El, ar fi lăsat cerul fie și numai pentru a căuta o singură oaie rătăcită – o singură persoană pierdută. Ești aproape de Dumnezeu? Ești foarte valoros pentru El. Vrei să-i ajuți și pe alți copii valoroși ai Săi să se întoarcă la El? Dacă da, te vei putea bucura împreună cu El de găsirea unei oi pierdute.