[duminică, 18 iulie] Căutând odihnă

Ce zi! Începând cu vindecarea unui om posedat de demoni, Isus învățase și vindecase toată ziua. Probabil că era după-amiază când și-a început predica la Marea Galileii. Aceasta a fost prima dată când a predicat în pilde pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă cum este Împărăția lui Dumnezeu.

Este nevoie de doar câteva minute pentru a citi cele nouă pilde, dar a durat mult mai mult decât atât ca Isus să le spună. Vă puteți imagina cât de reală și fascinantă a făcut El fiecare pildă? Nu e de mirare că oamenii nu voiau ca El să se oprească. Ceea ce le spunea era foarte diferit de ceea ce ei fuseseră învățați toată viața lor.

Același lucru e valabil și în generația noastră. Pe parcursul vieții lor, milioane de oameni au fost învățați lucruri care nu reprezintă adevăruri biblice. Iată câteva exemple de astfel de doctrine false:

  1. Ziua de duminică este Sabatul Domnului;
  2. Un duh conștient, nemuritor, părăsește un trup mort și merge în cer. Aceste două învățături greșit înțelese sunt crezute în mod sincer de milioane de oameni. Deci, ca și acel gospodar credincios din pilda lui Isus, trebuie să îi învățăm pe acești oameni prețioși adevărurile vechi ale Bibliei — Evrei 13:9. Acestea vor fi adevăruri noi pentru ei. Povestirea despre adevărurile vechi și noi a fost ultima pildă a lui Isus în acea zi. El era acum foarte obosit. Ce le-a cerut ucenicilor Săi să facă? Marcu 4:35 Erau mai puțini oameni de cealaltă parte a lacului, iar Isus spera că acolo vor găsi un loc liniștit unde S-ar putea odihni. Era atât de obosit, încât s-a culcat la capătul din spate al bărcii și a adormit. Era o seară frumoasă și calmă în timp ce ucenicii vâsleau pe lacul liniștit și se îndreptau spre malul opus. Repede, oamenii au urcat în alte bărci și i-au urmat.
  3. Aplicație: V-ați dori să fi fost într-una dintre aceste bărci?