[luni, 5 iulie] Vizita familiei lui Isus

Isus era foarte ocupat în zona Mării Galileii. Tocmai se întorsese din cea de-a doua călătorie în care predicase și îi vindecase pe oameni, iar acum avea nevoie de odihnă. Posibil că era în casa lui Petru, în Capernaum, când omul acela posedat de un demon, pe deasupra și orb, a fost adus înaintea Lui. Așa a început o nouă zi, una în care Isus a continuat să-i învețe și să-i vindece pe oameni, o zi care s-a terminat după predica din acea seară, de la malul mării.

Toate acestea se întâmplau în toamna anului 29 d.Hr., la aproximativ doi ani după botezul lui Isus și începutul lucrării Sale publice. În tot acest timp, probabil că El a avut multe zile similare cu aceasta.

Vestea că Isus avea o viață foarte ocupată a ajuns și la membrii familiei Sale din Nazaret, iar ei au fost tulburați de aceasta. Au auzit că uneori era atât de ocupat ajutând oamenii care se adunau în jurul Lui, încât nu avea timp nici să mănânce. Mai știau că uneori după o zi plină, El stătea treaz toată noaptea și se ruga. Și mai îngrijorător pentru familia Sa era faptul că unii credeau că Isus ar f putut avea probleme psihice. Marcu 3:20,21; Luca 6:12

De asemenea, frații săi vitregi erau rușinați de faptul că El refuza să fe de acord cu ceea ce cărturarii și fariseii învățau. Așa că au decis să insiste ca El să se oprească din ceea ce făcea. Au convins-o și pe Maria să li se alăture. Drumul de la casa lor din Nazaret până la casa lui Petru din Capernaum dura aproape cinci ore, așa că, probabil, au plecat dimineața devreme. Isus încă predica în fața unei mulțimi de oameni atunci când ei au sosit. A fost înștiințat că mama și frații Săi erau afară. Ce a răspuns El? Matei 12:46-50

Aplicație: Isus a spus că oricine face voia lui Dumnezeu este rudă cu El. Când Îl accepți pe Isus ca Mântuitor al tău, iar El trăiește în tine, ești un frate sau o soră mai apropiată de El decât a fost propria Lui familie pentru cea mai mare parte din viața Sa. Ei nu L-au înțeles și adesea Îl răneau adresându-i cuvinte pline de răutate. Dar Isus știa că Tatăl Său din cer Îl înțelegea. Prietenia apropiată cu El Îi oferea această asigurare. Dumnezeu ne înțelege și pe noi, chiar și atunci când alții nu o fac.