[joi, 24 iunie] Nu vă îngrijorați

În Predica Lui de pe Munte, Isus a descris ce fel de oameni vor fi în Împărăția lui Dumnezeu. Și până acum, mulțimea care asculta nu cunoștea pe nimeni care să fie ca oamenii aceia despre care vorbea El.

Probabil că și ceea ce a spus despre bani li s-a părut foarte ciudat. Majoritatea dintre ei erau oameni săraci care își doreau să fi avut mai mulți bani. Iar oamenii bogați pe care îi cunoșteau nu făceau ceea ce Isus spunea că ar fi trebuit să facă. Unii dintre ei încercau să-I slujească lui Dumnezeu, dar și banilor, deoarece se gândeau la banii lor. Citește ce a spus Isus despre asta în Matei 6:19-24

După aceea, a vorbit despre îngrijorare. Câteodată, până și copiii se îngrijorează. Este ușor să uiți că lumea și tot ce este în ea aparține Tatălui nostru ceresc (Psalmii 50:10,12). Iar dacă noi suntem cu adevărat copiii Lui și facem tot ce putem mai bine cu credincioșie, atunci de ce să ne îngrijorăm? El ne poate da tot ce avem nevoie.

Dacă ne îngrijorăm în privința nevoilor viitoare, atunci ne încredințăm cu adevărat viitorul în mâinile lui Dumnezeu? Subliniază Matei 6:31-33 în Biblia ta pentru a-ți aminti și ca să împărtășești și cu alții, dar citește toate versetele 25-34 Noi n-ar trebui să ne îngrijorăm nici măcar în privința hainelor, căci Dumnezeu ne va da tot ce avem nevoie.

Ai văzut vreodată pe cineva prin jur cu o bârnă în ochi? Trebuie să existe oameni care au problema aceasta, deoarece despre asta a vorbit apoi Isus. Citește ce a spus El în Matei 7:1-5 Bineînțeles, Isus nu vorbea cu adevărat despre oameni care au bârne din lemn sau paie în ochi, ci despre păcatele din viața lor de asemenea dimensiuni și cum un om poate fi mult mai rău decât altul.

Este ușor să vezi lucruri greșite la alții. Acestea sunt paiele din ochi. Iar atunci când îi criticăm sau îi judecăm, ne judecăm pe noi înșine, deoarece și noi facem aceleași lucruri greșite. Biblia spune asta în Romani 2:1

Aplicație: Însă în afară de a face aceleași lucruri greșite cum fac cei pe care îi criticăm, adăugăm și păcatul judecării și condamnării lor. Asta face ca păcatele noastre de dimensiunile unor paie să aibă mărimea unor bârne din lemn.