[luni, 21 iunie] O rugăciune model

Ieri am studiat prima parte a „Rugăciunii Domnului”, iar versetul următor este acesta: „Vie Împărăția Ta.” Dacă dorim cu adevărat să vină Împărăția Lui, putem ajuta la îndeplinirea acestui lucru invitând oamenii să se alăture familiei lui Dumnezeu. Familia Sa este formată din numeroase rase de oameni care trăiesc în toată lumea.

Cu toții suntem copiii lui Dumnezeu. Noi ne putem ruga să Îi fim martori și ca puterea Sa să ne ajute să ne supunem regulilor Împărăției Lui, astfel încât aceasta să vină cât mai curând. Aceste reguli sunt Cele Zece Porunci, din care aflăm care este voința lui Dumnezeu.

Următoarea propoziție din rugăciune este aceasta: „Facă-se voia Ta, precum în cer și pe pământ.” Cum este îndeplinită voința lui Dumnezeu în cer? Îngerii fac voia Lui deoarece ei Îl iubesc și se bucură să-I slujească. Când a fost pe pământ, așa a fost și Isus. Și noi putem fi așa dacă Îi cerem să-Și scrie legea iubirii în mințile noastre. Citește Psalmii 40:8

Întreaga primă parte a acestei rugăciuni este despre a face din respectul și serviciile noastre închinate Tatălui ceresc cel mai important lucru din viață. După aceasta, Îl putem ruga să răspundă nevoilor noastre și putem ști că El va face asta în acel mod cum știe că e mai bine pentru noi.

Atunci când ne gândim la nevoile noastre, recunoaștem că depindem de tatăl nostru ceresc pentru tot. Asta include și fiecare bătaie de inimă și fiecare respirație. Nu uita să-I mulțumești pentru aceste binecuvântări. Dar binecuvântarea care ni se spune să o cerem în această rugăciune este ca El să ne dea astăzi „pâinea noastră cea de toate zilele”.

Aplicație: Ai observat cuvântul „nostru”? Am învățat că îi include pe copiii lui Dumnezeu de peste tot. Cum putem ajuta ca rugămintea pentru pâinea zilnică să primească răspuns? Luca 14:12-14