[marți, 8 iunie] Cei care plâng

Pe versantul ierbos al unui munte, cu vedere la Marea Galileii, Isus încerca să șteargă ideile false din mințile oamenilor, descriindu-i pe oamenii care se vor putea regăsi în Împărăția Lui. Ce a spus Isus după ce a vorbit despre cei săraci în duh? Matei 5:4

Oamenii care plâng pot ajunge fericiți atunci când sunt mângâiați. Prin plângere, se referea El la a merge de colo-colo cu fețe lungi și triste? Bineînțeles că nu! El vrea ca noi să fim fericiți. Când citim relatarea vieții lui Isus, vedem cu câtă tandrețe și tărie ne iubește, chiar dacă viețile noastre nelegiuite sunt atât de diferite de viața pură și curată pe care a dus-o El. Dacă ne gândim la sacrificiul Său de sine și generozitatea dovedită prin venirea Sa ca să ne salveze, ar trebui să ne pară rău pentru viețile noastre pline de păcate, dorindu-ne să fim ca El.

Isus îi mângâie pe aceia cărora le pare cu adevărat rău pentru lucrurile greșite pe care le-au făcut. El nu vrea ca noi să ne gândim mereu la alegerile greșite și să devenim astfel descurajați. Așadar, atunci când ne pare cu adevărat rău și vrem să-L iubim pe Isus și să ne supunem Lui datorită iubirii Sale pentru noi, El ne va ierta cu bucurie. 1 Ioan 1:9 Cât de fericiți putem fi că nu mai trebuie să ne simțim vinovați pentru acele păcate!

Dumnezeu Tatăl, de asemenea, dorește să-i mângâie pe cei care se întristează când li se întâmplă lucruri rele sau când mor cei dragi. El este numit „Părintele îndurărilor și Dumnezeul oricărei mângâieri”. Ce trebuie să facem când Dumnezeu ne mângâie? 2 Corinteni 1:3,4

În loc să fim triști pentru că păcatele noastre Îl rănesc pe Isus, cel mai bun și mai loial Prieten al nostru, câteodată suntem triști doar pentru că noi înșine suferim din cauza consecințelor unor lucruri greșite pe care le-am făcut. Este însă aceasta acel tip de întristare despre care vorbește Isus în predica Lui? Crezi că El îi mângâie pe oamenii care manifestă o astfel de tristețe?

Aplicație: În mulțimea aceea care Îl asculta pe Isus se găseau și cărturari și farisei, dar aceștia erau prea mândri ca să plângă din cauza păcatelor lor. Mulți oameni încă au aceeași problemă. Mândria este păcatul cel mai greu de învins. Nu-l lăsa să facă parte din viața ta.