[vineri, 12 februarie] O împărăteasă curajoasă

 

 

După ce a auzit cuvintele tulburătoare ale lui Mardoheu, tânăra împărăteasă i-a trimis un mesaj prin care i-a cerut ca toți evreii din Susa să postească și să se roage pentru ea timp de trei zile. Ea și servitoarele ei urmau să facă la fel.

 

Estera știa că numai Dumnezeu putea să-i scape pe evrei de planul lui Haman, dar ea trebuia să-și facă partea. Atât de multe vieți depindeau de decizia și de acțiunea acestei tinere! Citiți despre aceasta în Estera 4:16!

 

În a treia zi a postului lor, Dumnezeu i-a dat Esterei un plan de acțiune. S-a îmbrăcat în haine regale și s-a îndreptat, cu mult curaj, spre zona din palat unde știa că îl va găsi pe Ahașveroș.

 

Apoi, rugându-se în inima ei, a stat acolo unde știa că el o poate vedea. Probabil că regele a simțit un val de mândrie și dragoste în timp ce a privit-o, astfel că și-a întins sceptrul pentru ca ea să-l atingă. Ce a întrebat-o și care a fost răspunsul ei? Estera 5:2-4

 

Ahașveroș a trimis după Haman. Și, așa cum ceruse Estera, au mers împreună la banchetul ei. Mai apoi, regele a întrebat-o din nou care îi este dorința. Ea își riscase viața, vizitându-l fără să fie chemată, așa că el știa că era vorba despre ceva foarte important. Ce a spus ea? Versetele 6-8

 

În ziua aceea, Haman a plecat acasă fericit. Și-a chemat prietenii și a chemat-o și pe Zereș, soția sa, ca să le spună ce persoană importantă este el în regat. Le-a povestit despre invitația la banchetele reginei, dar apoi s-a schimbat, victimizându-se în timp ce le povestea despre faptul că Mardoheu refuza să se plece în fața lui. Soția și prietenii lui i-au sugerat o soluție care l-a făcut fericit. Care a fost soluția lor? Versetul 14

 

Probabil că egocentristul Haman a dormit bine în noaptea aceea. Dar, la palat, regele Ahașveroș nu se putea odihni. În cele din urmă, când a renunțat la tentativa de a mai adormi, a ordonat să i se citească din arhive. În timp ce asculta, a devenit mai treaz ca niciodată. De ce? Vom afla săptămâna viitoare!

 

Aplicație: Estera a reușit să stârnească interesul regelui cu privire la cererea ei. Crezi că Dumnezeu îți va oferi suficientă înțelepciune ca să te ajute în problemele cu care te confrunți, dacă te rogi stăruitor?