[joi, 21 ianuarie] Acțiunile cornului cel mic

 

 

În timp ce aflăm despre câteva dintre lucrurile îngrozitoare pe care le-a făcut puterea reprezentată de cornul cel mic, să nu uităm că majoritatea membrilor Bisericii Romano-Catolice nu au nicio legătură cu aceste lucruri și mulți nu știu că urmează o cale greșită. Ar trebui să avem întotdeauna dragoste și simpatie pentru ei, așa cum avem și față de cei care nu știu nimic despre Isus.

 

Daniel a văzut cum cornul cel mic a aruncat adevărul la pământ și a lucrat împotriva serviciilor de la Sanctuar. Papalitatea a făcut acest lucru, încercând să schimbe Legea lui Dumnezeu, „dând învăţături care nu sunt decât niște porunci omenești” (Marcu 7:7).

 

Tradițiile (învățături care nu sunt în Biblie) au fost considerate drept adevăr timp de sute de ani, după cum le-a spus și Isus fariseilor: „Ați desființat Cuvântul lui Dumnezeu, prin datina voastră”. Versetul 13

 

O tradiție moștenită în Biserica Romano-Catolică, care acționează împotriva Sanctuarului, este sistemul preoțesc. Acest sistem nu contravine Sanctuarului pământesc, deoarece acesta nu mai exista când a apărut papalitatea. Este împotriva lucrării lui Isus ca Mare Preot din Sanctuarul ceresc. (Evrei 9:24)

 

Isus, din Sanctuarul ceresc, este singurul nostru Mediator sau Reprezentant. 1 Timotei 2:5 Și numai păcatele pe care I le mărturisim Lui sunt iertate. 1 Ioan 1:9

 

În sistemul papal, oamenii se confesează unui preot de pe pământ, cerând iertarea păcatelor. Ei nu sunt învățați despre Sanctuarul ceresc, unde se află Isus, și astfel este „călcat în picioare”.

 

Aplicație: Dumnezeu știa exact ce vor face oamenii, cu mult timp înainte. Putem avea încredere deplină în Dumnezeu și în Cuvântul Său. El știe totul, iar Cuvântul Său va rămâne valid pentru totdeauna. Continuă să studiezi!