[miercuri, 30 decembrie] Tălmăcitorul de vise

 

 

Ce a făcut Daniel după ce l-a rugat pe împăratul Nebucadnețar să-și amâne porunca de a-i omorî pe toți înțelepții? Daniel 2:17,18

 

Ce rugăciuni au înălțat cei patru! Știau că pot avea încredere în Dumnezeu că-i va ajuta, fiindcă Îi fuseseră credincioși.

 

Cât de repede a răspuns Dumnezeu rugăciunilor lor? Îți poți imagina cât de recunoscători au fost tinerii? Ia-ți timp să citești cântarea de laudă a lui Daniel!

 

Versetele 19-23
Nu a trecut mult timp după ce Daniel i-a dat vestea bună lui Arioc, că acesta s-a și prezentat în fața împăratului îngrijorat. În primul rând, i-a explicat că ceilalți înțelepți chiar nu aveau cum să-i spună visul și însemnătatea lui. Apoi, a adăugat: „Dar este în ceruri un Dumnezeu care descoperă tainele (…).”

 

Versetele 27, 28
Daniel i-a reamintit regelui că, în timp ce stătea în patul lui, se întreba ce se va întâmpla în viitor. Apoi, a adăugat Daniel, Dumnezeu ți-a dat un vis care să răspundă întrebărilor tale. Dar înainte să-i relateze visul, Daniel i-a amintit încă o dată că nu-i va povesti visul pentru că este mai înțelept decât ceilalți, ci pentru că Dumnezeu i-l descoperise.

 

În timp ce Daniel îi povestea visul, Nebucadnețar și l-a amintit în detaliu.

 

Versetele 31-35
El văzuse un chip uriaș. Capul era de aur. Pieptul și brațele erau din argint. Coapsele erau din aramă. Fluierele picioarelor erau din fier, iar picioarele erau dintr-un amestec ciudat de fier și lut.

 

În timp ce împăratul privea, o piatră mare s-a dezlipit fără ajutorul vreunei mâini și a lovit picioarele chipului. Deodată, întregul chip s-a prefăcut în praf și a fost luat de vânt. Apoi, piatra a devenit un munte care a umplut întreg pământul.

 

Împăratul Nebucadnețar a recunoscut că Daniel a descris întocmai visul lui. „Acesta este visul”, i-a zis Daniel, „iar acum vom spune și interpretarea”.

 

Aplicație: Ce Dumnezeu minunat slujea Daniel! Și noi slujim Aceluiași Dumnezeu, iar El poate face lucruri minunate și pentru noi.