[marți, 22 decembrie]

 

 

Mulți oameni își cheltuiesc timpul contemplând ce au sau ce pot face ceilalți, până acolo încât transformă aceste lucruri într-un obstacol în calea prieteniei și fericirii lor.

 

Citește porunca a zecea, în Exodul 20:17. Care sunt lucrurile care aparțin aproapelui tău, despre care Dumnezeu spune că nu trebuie să le poftești?

 

Care sunt lucrurile care contează cu adevărat pentru tine?

 

Poate că nu ai stat prea mult să te gândești dacă elevul din prima bancă are un bou mai bun decât al tău și probabil că nu a avut niciodată vreun rob. Însă invidia și gelozia erau la fel de reale în Vechiul Testament ca în zilele noastre. Și la fel de periculoase.

 

Chiar dacă ești mulțumit cu ce ai, societatea nu te lasă să rămâi așa. Anunțurile publicitare insistă să te compari cu ceilalți – să încerci să arăți mai bine, să fii mai bogat și să ai o viață mai interesantă decât a celor din jurul tău. Este un standard artificial, care te va face veșnic nemulțumit.

 

Invidia față de banii, înfățișarea sau popularitatea unui prieten poate distruge prietenia și te poate distruge și pe tine! Dumnezeu l-a creat pe fiecare om cu o individualitate aparte, spre a nu fi comparat cu ceilalți. Așa dorește El să privim la noi și la prietenii noștri.