[duminică, 29 noiembrie]

 

 

Când Hazen Foss i-a spus „Nu” lui Dumnezeu, crezi că a pierdut mai mult decât ocazia de a fi solul Său?

 

Telefonează la trei membri din biserica ta și întreabă-i cum s-au convins să-și asume diverse responsabilități. Întreabă-i următoarele: Cum ați defini „chemarea lui Dumnezeu”? Cum puteți ști că ați luat decizia corectă? Ce sfat i-ați da unui tânăr care se confruntă cu luarea de hotărâri privitoare la viața sa?

 

Dumnezeu te cheamă și pe tine. Dacă răspunzi, împreună – tu și El – faceți ce trebuie făcut. Pe măsură ce crești în Isus, responsabilitățile tale sunt mai mari și mai prețioase. Este un plan minunat. Crezi că este ușor sau greu?

 

Chemarea lui Dumnezeu este adresată oricui dorește El. Uneori, cei chemați de El ni se par nepotriviți pentru misiunea care le-a fost încredințată. Însă nu noi știm cel mai bine, ci El. S-ar putea ca tu însuți să primești o chemare din partea Lui, dar primul gând care să-ți vină în minte să fie că nu ești omul potrivit. Așa a gândit și Moise. La urma urmei, avea deja 80 de ani. Însă, o dată cu chemarea, Dumnezeu dă și resursele necesare pentru a o duce la capăt.