[marți, 13 octombrie]

 

 

Privind la tabloul mare al timpului și veșniciei, niciun obicei bun nu este mai important decât o viață devoțională constantă. Dar, pentru formarea unui obicei devoțional, se cere un efort serios.

 

De ce? Pe de o parte, pentru că avem un dușman real, care va face aproape orice pentru a fi sigur că nu avem o legătură cu Dumnezeu. Pe de altă parte, cei mai mulți dintre noi suntem incredibil de ocupați, așa că ne este greu să găsim timp pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu.

 

Ce elemente credeți că ar trebui să compună viața noastră spirituală? Citiți Efeseni 6:18; Ioan 5:39; 1 Timotei 4:15.

 

Mulți sunt convinși că, pentru a rămâne treji, viața noastră spirituală ar trebui să includă încă un aspect: împărtășirea rezultatelor vieții noastre spirituale. Cu atâtea teme, cursuri, relații și toate celelalte preocupări care ne ocupă timpul, cum am putea să ne formăm obiceiuri spirituale consistente?

 

Mai întâi, trebuie să alegem să facem din acestea o prioritate – de fapt, cea mai înaltă prioritate – în programul nostru zilnic. Apoi, pentru a ne forma obiceiul de a ne închina, trebuie să procedăm la fel ca și cu oricare alt obicei: să alegem ferm să facem acest lucru și să repetăm mereu și mereu tot ce presupune închinarea.

 

Dacă ești suficient de curajos, vorbește cu părinții, frații, surorile, prietenii și colegii tăi (sau alte persoane care au avut ocazia să te cunoască) și roagă-i să îți spună onest ce obiceiuri bune și ce obiceiuri rele au observat la tine. Notează-le pe rândurile de mai jos, apoi ia-ți timp să te gândești serios la ceea ce ai aflat.