[marți, 22 septembrie]

 

 

Bine, deci ai aflat că tot ce ai Îi aparține lui Dumnezeu și că ți le-a dat cu împrumut. De aceea, este foarte important să ai grijă de ele așa cum vrea Dumnezeu. Dar ideea aceasta pare a fi imposibil de aplicat în prezent. De ce te-ar interesa acum politica, mediul sau oamenii din lumea a treia? Ar fi bine. Pentru că lumea în care trăiești astăzi va fi lumea în care vei trăi mâine ca adult. Trebuie să începi acum să te preocupi de ceea ce se întâmplă cu ea, ca să știi ce să faci la momentul potrivit.

 

Dacă fratele tău ți-ar împrumuta mașina lui imediat după ce obții permisul de conducere, când vei începe să te interesezi cum a întreținut el mașina? În ziua când ai luat permisul? Categoric nu. Cu mult înainte de aceasta, îl bați la cap să nu zgârie mașina când iese la plimbare cu prietenii lui. O verifici să fie spălată și aspirată bine în interior. După ce o speli, o dai cu ceară. Citești manualul utilizatorului, chiar dacă nu înțelegi tot, pentru că știi că într-o zi o vei conduce. Vrei să arate cât mai bine posibil.

 

La fel este și cu planeta Pământ. A sosit timpul să ne pese de ea. Implică-te! Nu neapărat într-o acțiune de mari proporții, ci într-o activitate care să-ți placă, într-un domeniu care te interesează. Ești pasionat de delfini? Află ce poți să faci ca să-i protejezi. Îți place să îi ajuți pe ceilalți? Oferă-te ca voluntar într-o activitate de ajutorare. Tot ce faci este important și te ajută să fii gata să preiei controlul asupra protecției Pământului, atunci când va veni vremea.

 

Pământul este creația lui Dumnezeu. Dorința lui Dumnezeu a fost ca Pământul să rămână în starea de perfecțiune în care a fost creat. Din nefericire, păcatul a condus la deteriorarea vieții pe această planetă. Cu toate acestea, ea rămâne creația lui Dumnezeu, iar nouă ne revine în continuare datoria de a ne păsa de ea, de a o îngriji, de a o proteja