[joi, 18 iunie]

 

 

Când vine vorba de activitatea misionară, cei mai mulți oameni au deja o părere despre modul în care ar trebui să fie făcută. Unii s-ar putea să te critice pentru că ești prea în pas cu lumea sau că nu ești în pas cu lumea, alții că ești prea radical sau că nu ești suficient de radical, iar alții că ești prea sigur pe tine sau că ești insuficient de sigur pe tine. Toți sunt experți. Dar nu uita: modul în care îți împărtășești credința îl hotărăști împreună cu Dumnezeu.

 

Dacă ești criticat pentru modul în care mărturisești, stai de vorbă cu cei în care ai încredere: cu părinții, cu pastorul și cu liderul de tineret. Cere-le sfatul. E posibil ca metodele tale să necesite o modificare. Fii deschis față de sugestiile lor. Iar în cazul în care critica adusă nu este constructivă, ei te pot susține și te pot ajuta să te confrunți cu cel care te critică.

 

Când mărturisești, te afli în prima linie a luptei. În război, soldații din primele linii se află în bătaia puștii. Şi în lupta spirituală este la fel. Atacurile cele mai intense ale lui Satana se vor abate asupra trupelor lui Dumnezeu care fac cel mai mult bine. Pregătește-te pentru aceasta prin rugăciune. Numai rugăciunea și comunicarea deschisă cu Dumnezeu vor reuși să învingă atacurile celui rău. Însă vestea cea bună este că războiul a fost deja câștigat.

 

Alcătuiește o listă cu sugestii de metode misionare creative!