[marți, 16 iunie]

 

 

De multe ori, adolescenții se găsesc în fața unei alegeri dificile. De o parte sunt cei care vor să arate prin înfățișarea lor cine sunt (prin haine, prin coafură, prin prietenii pe care și-i aleg, prin ceea ce au, prin activitățile la care participă, prin muzica pe care o ascultă sau cântă). De partea cealaltă sunt cei care nu vor să iasă în evidență cu nimic. Ei preferă să se conformeze lucrurilor cunoscute și acceptabile. Odată va trebui și tu să alegi de care parte vrei să fii.

 

Uneori alegem în mod conștient în care categorie să ne încadrăm, împinși de dorința de a fi diferiți și de a ne manifesta unicitatea sau de dorința puternică de a trece neobservați. Alegerea pe care o vei face va depinde de tipul de personalitate pe care îl ai, care va avea efect asupra modului în care te vei adapta activităților din școală și din biserică. Chiar acum poți observa că unele activități misionare nu te îmbie, în timp ce altele te atrag ca un magnet și îți stârnesc dorința de a le vorbi altora despre Hristos. Poți ține cont de aceste sentimente ca să începi să-ți dai seama ce activitate misionară ți se potrivește.

 

Dumnezeu ne cere să-L mărturisim, dar nu ne spune și cum. Putem să alegem să fim în prima linie și să Îl mărturisim cu entuziasm ori să stăm în culise, unde să îndeplinim o lucrare la fel de importantă. Tot ce contează este să facem o activitate pentru care ne simțim potriviți. Deși uneori este benefic – și chiar distractiv! – să îți depășești limitele, vei avea cea mai mare eficiență în domeniul în care te simți cel mai confortabil.

 

A sosit timpul să afli mai multe despre activitatea misionară care ți se potrivește. Asumă-ți riscul și implică-te în mai multe tipuri de activități. Încearcă să cânți într-un grup sau să le oferi altora cărți religioase, chiar dacă aceste activități nu îți plac prea mult. Îndrăznește să riști pentru Dumnezeu și vezi ce se întâmplă. S-ar putea să descoperi că ți se potrivesc anumite activități misionare la care nici nu te gândeai.