[joi, 14 mai]

 

 

Consimțământul la presiunea negativă a grupului de prieteni presupune alegerea modului în care te vei purta, vei ajunge, vei fi tratat de acest grup și te determină întotdeauna să faci lucruri pe care de unul singur nu le-ai face niciodată. Însă nu te simți bine pentru că te temi să nu fii descoperit de părinți sau de profesori, iar această incapacitate de a te controla pe tine însuți și pe cei din jur te frustrează.

 

Dacă te regăsești în această situație, nu uita că presiunea grupului îți promite acceptare și aprobare, dar este o promisiune goală.

 

Evident, nimeni nu se simte bine când este marginalizat sau chiar disprețuit. Poți să înduri mai ușor o bătaie bună, decât disprețul celor de vârsta ta. Dar cum să împaci dorința de a fi acceptat de grupul dorit cu refuzul de a te lăsa asimilat de acesta prin conformism?

 

Nu uita că tu ai o concepție diferită despre viață, pentru că ești fiu de Dumnezeu și ai fost creat pentru societatea îngerilor. Păstrează în minte promisiunile vieții veșnice și alege să rămâi loial lui Isus cu orice preț. Chiar dacă este greu, „alege mai degrabă… reproșul, despărțirea de prieteni sau orice altă suferință decât… călcarea Legii lui Dumnezeu!” (Mărturii, vol. 5: p. 146)

 

În grupul tău de prieteni, vorbește despre valorile în care crezi. Scoate în evidență lucrurile frumoase pe care le presupune o viață trăită alături de Dumnezeu. Discută cu prietenii despre ce înseamnă creștinism autentic. Devin-o un factor de influență! Ajută-i pe cei din jurul tău să crească, să ți se alăture pe calea cea bună, să devină oameni mai buni urmând exemplul tău.