[sâmbătă, 28 martie]

 

Nu te lua după aparenţe!

 

 

O femeie foarte obosită aştepta în aeroport sosirea avionului împreună cu copiii ei de 3 şi, respectiv, de 5 ani. Cel de 5 ani alerga pe culoar, în timp ce oamenii dădeau din cap, dezaprobând lipsa lui de disciplină.

 

Între timp, copilul de 3 ani se foia în poala mamei, încercând să ajungă la paharul cu suc. Când a reuşit, în final, să ajungă la el, paharul a căzut şi lichidul a sărit pe mamă şi pe copil, dar şi pe persoanele bine îmbrăcate de alături. În clipa aceea, mama şi-a pierdut cumpătul şi l-a lovit uşor pe copil, țipând la el:

 

– Nu poți să bei nimic fără să dai pe jos?

 

Din acest moment, oamenii au început să o privească disprețuitor din cauza lipsei ei de tact. O femeie din apropiere s-a îndepărtat cu paşi hotărâți pentru a chema gardienii. După un timp, au venit doi bărbați în uniformă care au început să stea de vorbă cu femeia. Apoi li s-a alăturat şi o însoțitoare de zbor. Femeia care făcuse reclamația s-a aşezat supărată pe scaunul ei şi a zis în auzul tuturor:

 

– Cineva trebuia să facă ceva pentru copiii aceştia.

 

Apoi s-a petrecut un lucru uimitor. O femeie amabilă şi îmbrăcată elegant şi-a lăsat jos geanta-diplomat şi s-a alăturat discuției. Toți urmăreau scena şi se întrebau ce avea să se mai întâmple. Mama, istovită, încerca să le explice gardienilor problema ei, iar aceştia o priveau cu milă şi preocupare şi dădeau din cap aprobator. Femeia îmbrăcată elegant a deschis geanta-diplomat, a scos o foaie de hârtie şi creioane şi a început să deseneze animale, iar copilul de trei ani spunea ce animale sunt: „porc”, „văcuță”, „căluț”, „cățel”.

 

În timp ce se anunța îmbarcarea, gardienii şi însoțitoarea de zbor o ajutau pe mamă să-şi adune bagajele şi să urce în avion. Femeia îmbrăcată elegant, care era evident foarte afectată de starea mamei, a fost auzită spunând:

 

– Ea creşte aceşti doi copii singură. Au deja 32 de ore de când călătoresc. O parte dintre bagaje şi căruciorul copilului au fost rătăcite de angajații aeroportului. Toate cursele cu care trebuiau să ajungă acasă au fost fie amânate, fie anulate. Nu mai poate să folosească, dintr-un motiv sau altul, cardul şi tocmai a aflat că mama ei (bunica copiilor) are cancer în stadiu terminal. Personal, am călătorit cu copiii mei şi ştiu că este groaznic. Nu ştiu cum a putut femeia aceasta să supraviețuiască.