[marți, 17 martie]

 

 

Când bunicii tăi erau adolescenți, majoritatea oamenilor din jurul lor credeau probabil că Biblia este standardul pentru bine și rău, chiar dacă nu urmau ei înșiși cele scrise în ea. Acum lucrurile s-au schimbat. Din ce în ce mai mulți oameni consideră că adevărul este ceva care vine din interior. Ei pun la îndoială autoritatea Bibliei și a lui Dumnezeu, căutând adevărul în alte surse sau în ei înșiși. Multe dintre vechile standarde despre bine și rău nu par să mai fie aplicate astăzi. Cum să iei hotărâri despre bine și rău când acum ai mai multe variante decât oricând?

 

Deși trebuie să-i respectăm pe cei care fac alte alegeri, noi avem nevoie să ne sprijinim puternic pe Biblie ca autoritate. Aceasta nu se schimbă. Dacă îți bazezi convingerile și faptele pe Cuvântul lui Dumnezeu, vei beneficia de o temelie sigură într-o lume în care totul se schimbă cu atâta repeziciune, încât este imposibil să mai ții pasul.

 

Biblia este un reper sigur. Însă, pentru a-ți fi cu adevărat de folos, trebuie să o citești într-un anumit fel, într-un fel… special. Pentru unii, Biblia este un ciocan de „dat în cap” altora. Când Biblia este transformată într-un instrument pentru a critica pe alții, ea nu mai este utilă. În schimb, când Biblia este studiată regulat, cu rugăciune, sub călăuzirea Duhului Sfânt, ea devine un instrument eficient pentru înțelegerea voii lui Dumnezeu, pentru descoperirea principiilor unei vieți sfinte și pentru a face față provocărilor mai mari sau mai mici ale vieții.

 

Tu de ce crezi că Biblia este necesară unei vieți fericite?