[sâmbătă, 7 martie]

 

 

Învaţă să trăiești!

 

David şi Lisa sunt frați. La fel sunt Caty şi Cris. Ambele cupluri de frați şi-au pierdut câte un părinte pe când se aflau în gimnaziu. Ei au devenit frați vitregi atunci când mama lui Caty şi a lui Cris s-a căsătorit cu tatăl lui David şi al Lisei. În primele săptămâni totul a fost bine, apoi au început certurile. Pentru a linişti lucrurile, părinții le-au permis copiilor să aibă fiecare un computer în dormitor. Lisa, Caty şi Cris au destule activități care să îi mențină ocupați, aşa că nu îşi consumă prea mult timp pe computer.

 

Însă David este diferit. El s-a izolat în cameră cu căştile pe urechi, aşa încât să nu mai audă ce se întâmplă în casă. De multe ori, el lipseşte de la cină, pentru că frații au impresia că este plecat, nerăspunzând din cameră. Când a intrat la liceu, computerul a devenit prietenul său cel mai bun. David a stat ore în şir jucându-se online cu străini. A cumpărat multe băuturi acidulate şi a comandat mâncare cu livrare la domiciliu pentru a nu întrerupe jocurile, care durau şi câte 20-30 de ore. Celor din casă le-a răspuns din scurt. Acum spune: „Eram atât de preocupat de continuarea jocului… Devenise ca un fel de drog.”

 

După ce a fost la un pas să rămână repetent, David şi-a dat seama că, în felul acesta, îşi pierde viața. A renunțat să se mai joace atât de des şi a început să trăiască o viață ancorată în realitate, printre oameni reali.

 

Din revista Washington Post, 13 iulie 2003