[vineri, 6 martie]

 

 

Intră pe un motor de căutare, de exemplu pe Google, tastează „chestionar despre presiunea de grup” și vezi dacă găsești unul așa, de amuzament.

 

Conform site-ului antidrog al Fundației Do It Now, există cinci pași premergători unei hotărâri. Inițialele de la fiecare formează cuvântul IDEAL. Gândește-te la pașii aceștia, rugându-L pe Dumnezeu să îți dea înțelepciune. Aceasta este metoda ideală de a lua o hotărâre bună atunci când ești confruntat cu presiunea de grup. Testeaz-o pentru unele situații care te frământă.

 

I   Identifică situația problematică în care ești implicat.

D   Descrie măsurile pe care le-ai putea întreprinde.

E   Evaluează aceste idei. Care este cea mai bună?

A   Acționează conform planului pe care ți l-ai ales.

L   Lecția aceasta să îți fie de folos și pentru viitor.

 

Încearcă să prezinți comportamentul IDEAL pentru următoarele situații. Nu uita să începi mai întâi cu o rugăciune pentru putere și călăuzire, apoi parcurge cei cinci pași.

 

1. Colegii tăi vor să lipsești de la biserică pentru a participa la un joc dintr-un proiect de caritate. Echipa câștigătoare poate stabili suma de bani care va fi alocată orfanilor bolnavi de SIDA. Colegii spun că nu pot juca fără tine. Este pentru o cauză bună.

 

2. Verișoara te invită să-ți petreci noaptea la ea acasă. Părinții ei sună la telefon și anunță că întârzie să vină, pentru că au niște probleme cu mașina. Verișoara invită și niște băieți, deși știe că nu are voie să aducă persoane străine în casă în lipsa părinților.

 

3. În familia ta, există reguli: Fără tatuaje. Fără piercienguri. Fără bijuterii. Însă unchiul prietenului surorii colegului tău este specialist în tatuaje. Colegul tău îți spune: „Tipul ăsta poate aranja să ne facem un tatuaj sau un piercing în buric. Tatuajul poate fi foarte mic,
într-un loc unde să nu se vadă. Oricum tu nu porți talie joasă, și nimeni nu ți-ar vedea inelul din buric. Iar sora mea cea mare va plăti pentru tot. Beneficiază de reducere.”