[sâmbătă, 9 noiembrie]

 

 

Acel singur lucru

 

Într-o scenă din filmul „City Slickers”, bătrânul și prevăzătorul cowboy le dă celor trei văcari în devenire o lecție de viață. Seara, în timpul unei transhumanțe, cei trei puștani stau la focul de veghe alături de ghidul lor ursuz și aspru. Ei își dau seama că supraviețuirea cirezii și propria bunăstare depind de priceperea și discernământul bătrânului, precum și de eforturile depuse în întâmpinarea elementelor imprevizibile ale mediului.

 

Billy Crystal, interpretând rolul unuia dintre băieții de oraș, se întoarce spre bătrânul și zbârcitul văcar.

 

– Pari împăcat cu tine însuși și încrezător că nu există niciun lucru căruia să nu-i poți face față. Cum pot ajunge și eu așa?

 

Văcarul se gândește o clipă, apoi răspunde:

 

– Totul ține de un singur lucru. Billy Crystal întreabă:

 

– Care este acesta? urmărind degetul indicat de văcar.

 

– Ăsta-i secretul! spune bătrânul văcar, privindu-l pe Crystal în ochi. Billy Crystal continuă să întrebe:

 

– Care este singurul lucru? Continuând să arate un deget, văcarul sfătuiește:

 

– De tine depinde. Dar ca să ai sentimentul unui scop și să îți dezvolți încrederea în propriile forțe, trebuie să urmărești doar un singur lucru.

 

Sarcina noastră este să stabilim ce înseamnă acest „singur lucru” pentru noi. Pentru tânărul bogat care a venit la Isus, acel lucru era averea sau, mai degrabă, statutul ce decurgea din aceasta. Însă, dacă suntem sinceri cu noi înșine, toți avem un lucru central pentru viața noastră, la care nu am putea renunța.

 

Scopul filmului mai sus amintit este acela de a te face să te gândești ce urmărești în viață. Pentru personajul lui Billy Crystal, ceea ce conta era dragostea pentru familia lui. Dacă ar trebui să îți rezumi interesele la cel mai important lucru, care ar fi acesta?