[marți, 24 septembrie]

 

 

Poate că ar fi mult mai simplu să îi câștigăm pe oameni la Hristos dacă ne-am mai destinde puțin. Să mai coborâm un pic ștacheta, pentru ca să poată sări mai mulți peste ea. Ce crezi? Interesant este că, în lumea de astăzi, există oameni însetați după o credință radicală, care să le ceară o consacrare deplină. Cei mai mulți căutători nu sunt interesați de o cale ușoară, ci de o experiență puternică. Nu crezi că majoritatea oamenilor doresc să creadă în ceva care să fie mai mult decât o religie a lucrurilor frumoase? Puterea adevărului atemporal al lui Dumnezeu constă în răspunsul pe care îl aduce cu privire la nedreptate – Dumnezeu va aduce dreptatea. Faptul că, prin Cuvântul lui Dumnezeu, credincioșii sunt înzestrați cu o bucurie inexplicabilă și cu o dragoste supranaturală, constituie o ocazie de mărturie îndrăzneață.

 

Ți se pare demodat? Privește lumea din jurul tău și vezi dacă nu ți-ar fi de folos câțiva oameni precum Şadrac, Meșac și Abed-Nego, oameni care să stea drepți înaintea împăraților pământești ai compromisului. Iosif, Estera, Iosua, Daniel, Ilie și Maria. Oamenii aceștia și-au investit întreaga viață pentru apărarea principiilor adevărului veșnic al lui Dumnezeu. De un lucru putem fi siguri: devotamentul lor față de Dumnezeu nu s-a realizat fără o meditație atentă în prealabil și fără câteva întrebări incomode. Nu îți riști viața pur și simplu, pentru câteva reguli dintr-o carte cu instrucțiuni. Poți fi sigur că ei s-au gândit la dragostea lui Dumnezeu și la standardul desăvârșit al adevărului atunci când s-au aventurat în necunoscut. Dar tu? Gândește-te la lucrurile pe care le apără Dumnezeu și care sunt veșnice. Treci de partea lor, împreună cu Dumnezeu.

 

Gândește-te la câteva întrebări importante! Ce crezi? De ce crezi ce crezi? Ce crezi despre ce cred alții? Cât de sigur ești de ceea ce crezi?
 
Urmărește devoționalul video, Biblia audio, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse