[marți, 10 septembrie]

 

 

Ştii unde se înscriau cel mai mult tinerii din organizațiile bisericii și studenții la începutul anilor 1990? În Armata Salvării. Cei mai mulți oameni nici măcar nu știau că aceasta era, de fapt, o biserică – organizația lua măsuri de ajutor pentru oameni, iar lucrul acesta era un imbold suficient de puternic pentru a adera la ea. În toată lumea există sentimentul că a face fapte bune pentru alții este ceva de va loare – iar oamenii care au această părere nici nu cred neapărat în Dumnezeu. Ei cred în prețuirea oamenilor.

 

Ştim că sursa oricărei dovezi de dragoste adevărată și de adevăr se află în Dumnezeu. Așadar cine ar trebui să fie cei mai amabili oameni?

 

Unii aspiră la măreție prin calitatea de cel mai bun student, cel mai bun muzician, cel mai atrăgător, cel mai bun atlet, cel mai cunoscut „băiat rău”. Cei care sunt mari în aceste feluri primesc o răsplată. Dar întreabă-l pe cel care răspândește în jur bunătate care îi este răsplata. Fără îndoială, îți va spune că aceasta este cea mai înălțătoare experiență din lume. Singura modalitate de a descoperi valoarea dăruirii este să o faci. Şi cine îți oferă dorința și puterea de a te dărui în felul acesta? Duhul lui Dumnezeu.

 

Ce spune Ioan 13:35? Oare nu aflăm de aici cum să distingem dacă suntem sau nu ucenicii lui Isus?

 

Ioan 13:35

”Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.”