[marți, 3 septembrie]

 

 

Într-o lume călăuzită de spiritul „Vreau partea mea” sau „Eu primul”, Dumnezeu ne cheamă să privim puțin mai departe. Dacă ne-am des prinde câteva clipe de telefon, de telecomandă sau de oglindă, am descoperi că, în afara noastră, există o lume întreagă. Şi mulți dintre oamenii ei nu știu despre Isus și despre bucuria pe care o aduce El. Această realitate este valabilă atât pentru țări îndepărtate, cât și pentru școala ta sau pentru zona în care locuiești.

 

Problema este că lumea devine din ce în ce mai ostilă față de „ciudații” care vorbesc despre Isus. Pur și simplu nu este „trendy” să fii creștin. Mai mult, am putea fi luați la ochi de lege sau de cei din școală pentru că promovăm o anumită credință în anume locuri. Atunci de ce să riscăm?

 

Oamenii au nevoie cu disperare să afle despre Isus. Iar Isus ne cere nouă să le vorbim. (Or nu pot să Îi spun Împăratului Universului „Nu!”, am dreptate?) S-ar putea să nu fie misiunea cea mai ușoară, mai plăcută sau mai lipsită de riscuri, dar trebuie să ne gândim dincolo de noi înșine și să trecem la fapte. Atunci când facem aceasta, Dumnezeu promite să ne binecuvânteze cu putere, ocrotire și răsplată.

 

Poți continua să trăiești viața ca până acum, dar nu va fi la fel de încântătoare și de împlinitoare ca viața pe care o dorește Dumnezeu pentru tine.

 

Dragostea lui Dumnezeu poate fi transmisă prin cuvinte și prin metode mai tangibile, precum hrănirea săracilor sau ajutarea celor care au devenit victime ale dezastrelor naturale, ale războaielor și ale sărăciei. Atunci când ridicăm la fileu consacrarea noastră față de El, Dumnezeu Își pune la dispoziție puterea și ne îngăduie să vedem minuni despre care, altfel, am auzi doar la raportul Veștilor misionare. Când te hotărăști să trăiești dincolo de tine, alegi să trăiești cu adevărat!

 

Gândește-te la trei lucruri pe care să le faci în cursul acestei săptămâni pentru a ajuta diverse persoane să-L vadă pe Isus în tine!