[joi, 15 august]
Dumnezeu nu Şi-a putut imagina să trăiască într-o lume fără tine; de aceea te-a creat. Tu ești încununarea Creației Sale. Raportul Creației ne spune nu doar cum a început lumea, ci și că Dumnezeu ne-a iubit atât de mult, încât a creat o lume întreagă pentru noi și ne-a întocmit după chipul Său. Biblia spune că toți suntem copii ai lui Dumnezeu, iar raportul Creației explică lucrul acesta în mod literal.
Mai important decât semnificația straturilor geologice sau decât adâncimea la care se află fosilele este simplul mesaj al dragostei lui Dumnezeu, pe care ni-l aduce raportul Creației. Când am stricat lumea desăvârșită pe care El a creat-o pentru noi, Dumnezeu a hotărât că mai bine Îl va lăsa pe Fiul Lui să moară decât să ne lase pe noi, copiii Săi, să fim pierduți pentru veșnicie. Frumusețea Creației rezidă în dragostea lui Dumnezeu pentru tine.
Desigur, orice creștin nu trebuie să se ascundă de la o cercetare a credinței sale, nici să fugă de știință. De fapt, având încredere că Biblia, Cuvântul scris al lui Dumnezeu, conține adevărul despre originea și scopul creației, fiecare dintre noi ar trebui să vadă în științe metode de a susține adevărurile revelate. Creștinii nu trebuie să fie niște fricoși care se ascund în spatele unor citate, ci, plini de încredere și curaj, să studieze onest și atent lumea din jur. O astfel de cercetare, chiar dacă nu va oferi toate răspunsurile și chiar dacă se va opri în locuri ce nu pot fi explorate, va oferi totuși o perspectivă suplimentară asupra lumii create de Dumnezeu. Credința nu este într-un conflict cu știința. Oamenii care cred într-un fel sau altul sunt în conflict uneori, lăsând să pară că știința și credința sunt abordări și perspective contradictorii.