[marți, 13 august]

 

 

Gândul că avem un Creator care ne iubește ar trebui să influențeze fiecare aspect al vieții noastre. Aceasta înseamnă nu doar că Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Lui să moară pentru noi, ci și că El ne-a avut în vedere și pe noi împreună cu întreaga lume. Privim în jurul nostru și vedem atât de multă frumusețe. Chiar într-o lume păcătoasă, noi suntem înconjurați de maiestatea și splendoarea lui Dumnezeu. Când credem în Creație, și nu în evoluție, putem fi siguri că avem un scop pe acest pământ; toți facem parte din planul lui Dumnezeu. În loc să ne mulțumim să credem că am evoluat din urși koala sau din maimuțe, noi putem crede în Dumnezeu așa cum gândim despre părinții noștri, ca într-o Persoană care ne-a iubit suficient de mult încât să ne creeze.

 

Motivul pentru care atât de mulți oameni cred în evoluție este părerea că aceasta se bazează pe fapte, și nu pe credință. Pentru mulți, desprinderea de Dumnezeu nu a fost o soluție până când au avut alternativă. Mulți oameni aleg „să creadă” în premisa că lumea ar fi putut începe așa, iar bulgărele de zăpadă a crescut, tot rostogolindu-se în ultima sută de ani.

 

Geneza spune că totul a început cu Dumnezeu, iar Apocalipsa arată că totul sfârșește cu Dumnezeu. În Psalmii suntem îndemnați să ne în chinăm lui Dumnezeu – Creatorul nostru. În cele Zece Porunci, miezul universal al adevărului, noi avem o aducere-aminte a Creatorului. În Ioan 1:1-3,14: Creatorul este unit cu Mântuitorul care a venit pe pământ să trăiască și să moară pentru noi. Timp de secole, credincioșii nu s-au întrebat niciodată despre originea Pământului sau despre credința în Dumnezeu – aceasta s-a întâmplat mult mai târziu. De ce? Pentru că suntem noi mai deștepți? Ei bine, în unele privințe am descoperit lucruri uimitoare, care ne ameliorează viața. Dar cât de deștepți au ajuns oamenii, din moment ce nici măcar nu își dau seama că și-au pus mâinile la urechi și și-au acoperit ochii pentru a se ascunde de adevărul lui Dumnezeu? Evoluția este în curs de concediere, iar cunoașterea lui Dumnezeu este singurul răspuns care se potrivește întrebărilor.