[joi, 25 iulie]

 

 

Te întrebi vreodată dacă te observă cineva? Se presupune că familia și prietenii. Dar, dincolo de cercul proxim al relațiilor umane, ai vreo importanță? Ți-ai mai pus vreodată această întrebare? Unii spun că ești doar un animal sau un produs al întâmplării, că ai apărut datorită evenimentelor schimbării și evoluției. În plus, unii cred că oamenii au valoare numai dacă sunt bogați, atrăgători sau puternici. Dacă te-au străbătut vreodată astfel de gânduri, înseamnă că ai nevoie să asculți un alt glas. Acesta a grăit cu mult înainte de începerea lumii:

 

Ştiu exact cum vreau să te naști (Psalmii 139:13-16). Ştiu ce culoare va avea părul tău și știu exact de câte fire de păr ai nevoie (Luca 12:7). Te-am făcut să arăți, să acționezi, să gândești și să fii ca Mine (Geneza 5:1,2). Chiar dacă și-a pus amprenta pe lumea aceasta, păcatul nu îți poate distruge potențialul de a deveni mai mult asemenea Mie (Coloseni 3:10,11). Dacă te întrebi ce înseamnă aceasta, privește la Fiul Meu (Ioan 14:9,10). Așadar liniștește-te știind că Eu te-am făcut și că te voi lua curând acasă la Mine; astfel poți merge și împlini lucrarea pentru care te-am creat (Efeseni 2:10).

 

Aceste cuvinte au fost lăsate pentru a-ți aminti cine ești și ce potențial ai de atins. Dumnezeu Își apreciază lucrarea creatoare pe care a făcut-o în tine și va sărbători frumusețea, bunătatea și valoarea ta de-a lungul veacurilor. Ești, la urma urmei, „o frântură din stâncă”.

 

Asemănarea omului cu Dumnezeu este o asemănare dăruită de El. În același timp, omul are datoria de a primi această asemănare, de a o face vie și vizibilă în viața lui.