[Joi] 21 Februarie

 

 

Acum este timpul când prietenii devin persoanele cele mai importante în viața ta. Curând, s-ar putea chiar să îi înlăture pe cei din familia ta în prioritățile tale. Acesta este, de asemenea, timpul când descoperi cine ești. Este greu pentru că te schimbi rapid în fiecare zi (poate că în fiecare oră!). Acesta este un motiv pentru care s-ar putea să îți fie mai greu ca oricând să faci față relațiilor cu cei care sunt diferiți. Însă trebuie să te descurci, pentru că așa este viața.

 

Într-o societate globală și într-o biserică mondială, este nevoie să interacționezi cu oameni de diferite culturi. Deși este greu, acum este timpul să analizezi ce ai învățat despre alții și să probezi dacă lucrurile acestea sunt sau nu adevărate. Roagă-L pe Dumnezeu să-ți arate unde ai prejudecăți față de o anumită persoană sau față de un grup de oameni. Roagă-L să îți dea puterea să cauți și să interacționezi cel puțin o dată pe săptămână cu o persoană foarte diferită de tine. Apoi așteaptă și observă cum lucrează El.

 

Notează mai jos câteva exemple din Biblie unde oamenii au fost tratați discriminatoriu. Scrie și părerea ta despre consecințele unui astfel de „tratament”.