[Joi] 31 Ianuarie

 

 

Poate că uneori ești cel care spune: „Creștinismul este prea greu”. Vei privi la așteptările pe care le au adulții de la biserică din partea ta și te vei simți judecat și criticat.

 

Nu aceasta este atitudinea lui Dumnezeu. El are așteptări înalte de la noi, însă este bucuros pentru fiecare pas pe care Îl facem spre El. Îți mai amintești de Wilma Rudolph? Când a început să meargă cu cârje și proteză, crezi că mama ei i-a spus: „Mișcă-ți piciorul, Wilma! Nu ești la fel de rapidă ca alți copii! Şi nu mai șchiopăta așa!”?

 

Desigur că nu. Un părinte iubitor dorește ca odrasla lui să facă totul așa cum poate mai bine. Însă același părinte stă lângă tine, te sprijină la fiecare pas și te ajută să depășești dificultățile, încurajându-te.

 

Un asemenea părinte este Dumnezeu. El nu are liniște până când nu te vede atingându-ți potențialul. Însă nu Se așteaptă să faci singur lucrul acesta. El îți trimite puterea Duhului Sfânt la fiecare pas de pe drumul acesta. El nu te critică și nu te judecă atunci când aluneci și cazi. Este chiar alături, ajutându-te să te ridici și încurajându-te.

 

Când te vei confrunta cu momente dificile, nu uita să-L rogi pe Tatăl din ceruri să te ajute să te ridici, dacă ai căzut, și să mergi mai departe spre împlinirea planului Său în viața ta. Gândește-te la Dumnezeu ca la un antrenor care caută să te ajute să faci performanță în toate domeniile vieții. Așa cum un antrenor de fotbal le cere jucătorilor să respecte anumite reguli și să exerseze, și Dumnezeu așteaptă ca tu să-I urmezi îndrumările. Iar dacă vei face lucrul acesta, succesul e garantat.