[Marți] 22 Ianuarie

 

 

Ce înseamnă „să Îl primești pe Isus” sau „să îți predai inima lui Dumnezeu”? Este nevoie să ajungi întâi „la limita de jos”?

 

Dacă ai crescut în biserică, probabil că ai auzit de „mântuire” încă de când poți să-ți aduci aminte. Acum este timpul să afli ce înseamnă aceasta pentru tine, în mod personal.

 

Nu este vorba despre botez pentru că ai „vârsta potrivită” și prietenii tăi s-au botezat deja. Nu înseamnă nici să ieși în față atunci când predicatorul insuflă un oarecare sentiment de vinovăție.

 

Înseamnă să știi în inima ta că ai nevoie de Dumnezeu. Aceasta nu înseamnă că trebuie să fii criminal, bețiv, dependent de droguri sau aurolac. Înseamnă doar să știi că nu poți trăi o viață desăvârșită, sfântă și fericită prin propriile puteri. Ai nevoie de Dumnezeu pentru a te întregi. Ai nevoie de puterea Sa pentru a deveni ce ai fost creat să fii. Mai mult decât toate, ai nevoie de moartea lui Isus pe cruce pentru păcatele tale, fiindcă acesta este biletul tău spre cer.

 

Vezi, viața veșnică nu este ceva ce putem merita sau câștiga, indiferent cât de buni am fi. Suntem oameni, suntem păcătoși și ne naștem pentru a muri. Ființele imperfecte nu pot trăi veșnic într-o lume perfectă decât dacă primesc biletul pe care l-a cumpărat Isus în locul nostru, pe Calvar.

 

„A-L primi pe Isus” înseamnă a primi puterea Sa în propria viață acum, precum și făgăduința unei vieți veșnice în viitor. Tot ce trebuie să faci este să recunoști că nu poți singur.

 

„Atunci când inima se supune influenței Duhului Sfânt, conștiința este trezită, iar păcătosul ajunge să înțeleagă ceva din profunzimea și sfințenia Legii lui Dumnezeu, care este temelia guvernării Sale în ceruri și pe pământ.” (Calea către Hristos, pag. 24, în original)

 

Hristos este gata să aducă în viața ta puterea Sa transformatoare. Întrebarea este: vrei?