Kathryn era soţia lui L. E. Lawes, gardianul-şef al închisorii Sing-Sing. Şaptesprezece ani ea a intrat şi a ieşit din locul acesta înspăimântător, arătându-le prietenie acelor nefericiţi, pe care societatea îi alungase din mijlocul ei. Îi asculta pe taţii îngrijoraţi, le scria tinerilor fără speranţă, care aveau de ispăşit condamnări lungi, le vizita familiile, ducând hrană, îmbrăcăminte şi chiar bani. Şi, când se apropia eliberarea, după mulţi ani de închisoare, Kathryn îi ajuta pe deţinuţi să se readapteze la viaţa de libertate. Când a murit, în urma unui tragic accident, vestea a ajuns în închisoare, trecând de la om la om şi din celulă în celulă. Întristarea şi durerea s-au făcut simţite până dincolo de zidurile grele. Înainte de ziua înmormântării, un delegat al deţinuţilor s-a dus la gardianul-şef şi i-a cerut, în numele celor aflaţi în închisoare, privilegiul de a-i aduce un ultim omagiu aceleia pe care o respectaseră şi o iubiseră toţi. Gardianul-şef a aprobat. În noaptea dinaintea înmormântării, poarta închisorii s-a deschis şi o foarte lungă coloană de hoţi, escroci, criminali şi nelegiuiţi de tot felul a mers în tăcere desăvârşită, aproape o jumătate de kilometru, până la casa gardianului-şef. Nu au fost păziţi, nu a existat nicio armă. Dar niciun om nu a ieşit din rânduri. Au trecut, în aceeaşi ordine desăvârşită, prin faţa sicriului, oprindu-se fiecare câte o clipă, cu inima zdrobită şi cu ochii plini de lacrimi. Apoi, au refăcut coloana şi s-au întors la singurătatea care îi aştepta în celulele închisorii.” (E. B. Hare, Make God First, p. 362)

 

Aceşti călcători ai legii şi-au arătat respectul faţă de femeia care le arătase o iubire atât de dezinteresată, respectând legea.

 

Noi toţi suntem nişte nelegiuiţi, oameni care au încălcat legea, pentru că „toţi au păcătuit…” Dar Isus Şi-a arătat iubirea Sa cea mare şi cu totul dezinteresată. Oare iubirea noastră faţă de El nu ar trebui să se arate prin ascultare de Legea Lui?

 

De fapt, Legea celor Zece Porunci este, în realitate, dragostea codificată, dragoste pentru Dumnezeu şi pentru semeni. Societatea noastră s-ar schimba radical dacă toţi am trăi după principiile celor Zece Porunci, dacă dragostea lui Dumnezeu s-ar revărsa din inima noastră într-o ascultare de bunăvoie de Legea Sa.


Părerea mea