[vineri, 2 septembrie]  Construirea unei ambarcațiuni misionare — partea 1

Aș dori să vă povestesc despre trei oameni și bărcile lor sau despre visele lor despre bărci. ASAP Ministries sponsorizează o profesoară de alfabetizare cambodgiană pe nume Im Siraeng să lucreze alături de soțul ei, care înființează biserici prin programul Global Mission Pioneer. Ei locuiesc pe o barcă. Țin serviciile divine pe o barcă. Îi învață pe copii pe o barcă. Nu este uimitor?

Vedeți, sunt o mulțime de imigranți vietnamezi care trăiesc în Cambodgia. Mulți dintre ei se află în țară ilegal și nu au dreptul să cumpere, să închirieze sau să construiască ceva pe vreun teren. Ei sunt pescari buni, așa că doar pescuiesc și trăiesc în bărcile lor. Chiar dacă guvernul le interzice să vândă pește la piață, totuși le este permis să pescuiască pentru familiile lor. Există și cambodgieni acolo, pentru că este mai ieftin să-ți construiești casa pe apă – nu trebuie să cumpere niciun pic de teren! Iei doar niște butoaie mari și orice altceva care plutește, aduni niște bambus și e gata!

Im Siraeng și soțul ei, Touch Som, doreau ca acești oameni să-L cunoască pe Isus, așa că au format un grup de aproximativ 1 000 de familii care stăteau una lângă alta. Apoi au cumpărat sau au construit o biserică plutitoare și o casă într-una din bărci.

Copiii de acolo nu au școală în limba vietnameză, așa că Siraeng îi adună la un loc și îi învață să citească și să scrie în khmeră, limba cambodgiană. Îi învață să memoreze versete din Biblie și despre anumite povești cu ajutorul lecțiilor din cartea plină de culoare My Bible First, în limba cambodgiană, la apariția căreia a contribuit și ASAP. Unii dintre acești copii vin și la biserică în ziua de Sabat.

Într-o zi, Siraeng a cunoscut o fată de paisprezece ani, pe nume Mun. Ea a invitat-o să vină la ora de alfabetizare. Mun a clătinat din cap. „Familia mea este budistă”, a explicat. „Tu înveți despre Isus.” Și asta a fost tot. Așa că Siraeng s-a rugat pentru ea. A trecut puțin timp și Mun și mama ei au întrebat dacă poate veni la clasă. Siraeng știa că acesta era un răspuns direct la rugăciunea ei. Acum, Mun este prima care așteaptă să înceapă biserica. Ea merge în fiecare Sabat și învață textele și lecțiunile. Cred că asta este atât de grozav. Sunt atât de recunoscător pentru dăruirea lui Som și Siraeng!