[vineri, 12 august] Iertare proaspătă

Iertarea este de neprețuit. Iertarea este radicală. Totuși, multă lume nu știe că este disponibilă. Joshua Project adună informații despre oameni din lume la care nu s-a ajuns. Printre aceștia se numără budiștii, hindușii, musulmanii, evreii, animiștii și secularii, care practic nu au avut nicio șansă să audă vestea cea bună.

Puteți să vă imaginați acest număr? Este teribil de mare – 2,9 miliarde de oameni. Lor cine o să le spună? Cei care petrec suficient de mult timp cu Isus pentru a ști cât de bun este Dumnezeu. Când ne comparăm viețile cu caracterul perfect al lui Isus și cu legea perfectă a lui Dumnezeu, vom vedea contrastul imens dintre inimile noastre egoiste și compasiunea și puritatea Lui complet altruiste. Vom striga după iertare și ne vom aminti de harul Său proaspăt. Atunci iertarea va fi neprețuită și vom merge să vorbim despre ea.

În prezent, sute de laici din Asia de Sud-Est, mulți dintre ei susținuți de ASAP Ministries, răspândesc vestea bună a iertării lui Isus oamenilor care nu au auzit-o niciodată. Îmi amintesc că am ascultat o doamnă pe nume Pany spunând-o cuiva din Thailanda.

Am crezut că nu face o treabă bună. Bărbatul cu care vorbea tocmai venise pentru prima dată la biserică. El nu știa multe. Era paralizat pe o parte și părea să nu fie în apele lui. Părea că ea îi spunea prea multe și prea dintr-odată – îi vorbea deja despre moartea lui Isus pe cruce. Dar apoi am văzut că bărbatul a început să plângă. Cei mai mulți thailandezi pe care îi cunoșteam nu își arătau cu ușurință emoțiile. Lacrimile au continuat să curgă. Pany s-a rugat cu el, cerându-i să-și mărturisească păcatele lui Dumnezeu, să renunțe la ele și să-I ceară iertare lui Dumnezeu. Bărbatul a făcut asta cu nerăbdare, iar lacrimile au continuat să curgă.

Am fost uimit. Atât de emoționant! Și apoi am aflat cine era. Mi-au spus: „A capturat copii și i-a vândut ca sclavii și pentru prostituție. Acesta este un om foarte rău.” Acest bărbat avusese recent un accident vascular cerebral, în urma căruia de-abia mai era capabil să meargă și se chinuia să vorbească. El era sigur că ce i se întâmpla era un rezultat direct al karmei lui rele și că va suferi mult mai mult, până când va muri. Și că merita asta. Merita să plătească pentru lucrurile oribile pe care le făcuse. Cât de rău poți să fii ca să ajungi să faci bani făcându-i pe copii să sufere îngrozitor?

Pavel, însă, a spus-o limpede în Faptele 13:38,39 – „Să știți dar, fraților, că în El vi se vestește iertarea păcatelor, și oricine crede este iertat prin El de toate lucrurile de care n-ați putut fi iertați prin Legea lui Moise.” Prin relatările biblice despre David sau Manase, ori tâlharul de pe cruce, știm că pentru fiecare păcat pe care îl mărturisim și de care ne pocăim primim o iertare deplină. Oh, har uimitor din belșug!

Ce veți face cu acest dar de neegalat? Îl vei prețui, veți medita la el și Îl vei iubi mai mult pe Isus pentru asta? Vă veți ruga pentru sute de milioane de oameni care nu au auzit de acest dar, rugându-L pe Dumnezeu să ridice lucrători ai Evangheliei care să meargă la ei, să-i iubească și să le spună povestea lui Isus?

Veți sprijini un lucrător din Asia de Sud-Est? Mulți dintre ei o pot face mult mai bine decât putem noi. Ei cunosc limba perfect; ei înțeleg cultura și luptele oamenilor.

Veți veghea în fiecare zi pentru cineva căruia trebuie să i se amintească de iertarea lui Dumnezeu? Și cât de special va fi dacă vă rugați ca Dumnezeu să vă conducă la cei care s-au mutat în vecinătate din toată lumea, care nu au nicio idee că există Isus, care a murit pentru păcatele lor, și Dumnezeu, care îi va ierta în totalitate!